Ferry skyllde på snön.
Ferry skyllde på snön. - Foto: Bildbyrån
Ferry menar att det var tre olika tävlingar då det började snöa under tävlingens gång. - Foto: Bildbyrån

Skidåkningen ett mysterium när Ferry tappade efter prickfritt skytte

Björn Ferry sköt prickfitt både i stående och liggande men lyckades inte riktigt med skidåkningen och hamnade till slut 1,17 efter vinnaren Vincent Jay.

I kvällens skidskyttesprint trodde knappast någon att en svensk skulle ha en chans på pallen. Det gjorde dock Björn Ferry och han började fint.

Han sköt prickfritt både i stånde som liggande men tappade en halv minut på ledaren Vincent Jay den sista kilometern.

Förklaringen?

- Snön, sade Ferry bestämt till SVT och det svenska skyttelandslaget har nu haft mer problem med åkningen än skyttet.

Under tävlingens gång började det snöa och det påverkade tävlingen och gynnade den första delen av startfältet enligt 31-åringen.

- Det var tre olika tävlingar, en för de femton första, sedan en för de femton som kom senare, säger Ferry som slutade 1,17 efter segraren Jay.

Samtliga sju åkare som kom före Ferry startade bland de 15 första. Det gjorde inte Storumansonen som startade som nummer 26.

Norska guldhoppet Ole Einar Björndalen sköt bort sig totalt och hamnade på en sjuttonde plats.