Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lamy Chappius spurt knäckte Spillane

1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Sport | 15/02/2010 01:55

Jason Lamy Chappius tog hem OS-guldet på den nordiska kombinationens spurtsträcka över 10 kilometer. Fransmannen knäckte Johnny Spillane i en gastkramande spurtstrid.

Världscupdominanten Jason Lamy Chappius var långt efter i den nordiska kombinationens spurtsträcka över 10 kilometer. Hela 46 sekunder hade 23-åringen upp till ledande finländaren Janne Ryynänen, som såg ut att vara i kanonform för dagen.

Men efter en vurpa, hade Ryynänen inte samma fina flyt i skidspåret som Lamy Chappius. Tillsammans med sex andra åkare bildade de två européerna en åttamannaklunga.

Precis innan ingången till stadion ryckte amerikanen Johnny Spillane kaxigt ifrån resten av fältet. Väl på upploppet kroknade Spillane och Lamy Chappius tog tillfället i akt. Med en galen spurt lyckades OS-favoriten ta sig först över mållinjen och bärgade därmed sitt första OS-guld i karriären.