Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverige vill ändra startordningen i OS

1 av 3

Bildbyrån

2 av 3

Bildbyrån

3 av 3

Bildbyrån

Sport | 15/02/2010 02:27

Kraftiga snöfall och ostadigt väder har, tillsammans med besvikelserna i skidskyttet, lett till att den svenska lagledningen för längd vill ändra startordningen till i morgon.

Ovädret i Vancouver har ställt de svenska medaljhoppen i skidskytte på ända under de första OS-dagarna. Och i går märkte även de svenska längdstjärnorna enorma skillnader på underlaget bara efter ett par minuter under sin träning.

Det ska enligt Aftonbladet bero på att underlaget blev moddigt när solen letade sig fram. Därmed kommer det även skilja mellan första och andra varvet under damernas 10 kilometer fritt i morgon.

Därför vill den svenska landslagsledningen för längd nu ändra på startordningen för att ge Charlotte Kalla de absolut bästa möjligheterna för att plocka hem en medalj.

- Solen tar hårt, man känner det direkt. Det är en fördel att ha röd grupp att gå först, säger Magnus Ingesson, damernas förbundskapten till tidningen.

I natt, svensk tid, kommer ett lagledarmöte att hållas, där man bland annat kommer att diskutera den aktuella startordningen. Herrarnas förbundskapten Joakim Abrahamsson tror att det kommer att lösa sig.

- Jag kommer att prata med flera jurymedlemmar. Om vi Norge, Finland och de stora nationerna är överens i frågan brukar det lösa sig, säger han.