Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pichler: "Ingen chans mot vädret"

1 av 4

Bildbyrån

2 av 4

Bildbyrån

3 av 4

Bildbyrån

4 av 4

Bildbyrån

Sport | 15/02/2010 02:54

Ovädret krossade Björn Ferrys medaljdrömmar i skidskyttesprinten. Något som Wolfang Pichler var minst sagt besviken över.- Vi hade ingen chans mot vädret. säger han.

Svenska folket hade hoppats på revansch efter Helena Jonssons och Anna Carin Olofssons fiasko i skidskyttesprinten. Men trots felfri skjutning från Björn Ferry räckte det bara till en åttonde plats. Åter igen krossade snöfallet i Whistler medaljhoppet för svensk del.

- Vi hade ingen chans mot vädret. Det bara snöade och snöade och då förlorar man, säger landslagstränaren Wolfgang Pichler, enligt Expressen.

Även förbundskaptenen Staffan Eklund var märkbart besviken efter ännu en medaljmiss.

- Det är tråkigt när det blir som det blir. Tyskar, ryssar och österrikare hade samma helvete som oss i dag, förklarar Eklund.

Startnumret har haft en oroväckande stor betydelse i skidspåren hittills. Ju tidigare startnummer, desto större chans har åkarna att nå en topplacering. Eklund jämför en sen startposition med maraton med träskor på fötterna.

- Som om en löpare skulle springa maraton i träskor. Ju senare du startade, ju mer träskor blev det på fötterna.