Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wescott försvarade OS-guldet efter fräck förbiåkning

1 av 4

Scanpix

2 av 4

Scanpix

3 av 4

Scanpix

4 av 4

Scanpix

Sport | 16/02/2010 02:44

Finalen i snowboardcross var enormt spännande och händelserik. Efter en fräck förbiåkning på slutet kunde Seth Wescott försvara sitt OS-guld från Turin.

Snowboardcross beskrivs ofta som en av de mest underhållande vintersporterna och OS-finalen i Vancouver gav minst sagt belägg för det påståendet.

Den regerande OS-mästaren Seth Wescott låg på tredje plats i inledningen av loppet, men när landsmannen Nate Holland tappade balansen i en kurva, tog Wescott tillfället i akt och åkte förbi.

Men amerikanen var fortfarande flera meter bakom hemmahoppet Mike Robertson. Det såg heller inte ut som att det skulle bli någon förändring på medaljordningen när bara några hundra meter återstod.

Då ökade Wescott farten rejält och efter en kanonlandning gled han fräckt förbi en smått chockad Robertson. Men kanadensaren hade ännu inte gett upp och var så när att komma tillbaka och snuva Wescott på guldet.

Robertsons försök räckte dock inte och Wescotts försvarade därmed OS-guldet från Turin 2006.