Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nära ny tragisk olycka i OS

1 av 1

Scanpix

Sport | 16/02/2010 04:16

För ett par dagar sedan omkom 21-årige Nodar Kumaritashvili i rodelbanan. I natt var det nära att det hände igen; den här gången i herrarnas störtlopp.

Australiensaren Craig Branch hade precis kommit över sluthoppet och var på väg ner mot mål i herrarnas störtlopp. Då fick han syn på en funktionär som ännu fanns kvar i backen för att rätta till pistarna.

Funktionären hade tappat ena staven och var så när att krocka med förbiåkande Branch. Störtloppsåkaren insåg efter loppet att en eventuell krock hade kunnat orsaka förödande skador för båda två.

- Självklart var det oerhört farligt, inte bara för honom utan för mig också. Hade vi kolliderat hade det varit en jätterisk för allvarliga skador, säger Branch enligt TT.

Timmar före OS-invigningen omkom rodelåkaren Nodar Kumaritashvili, och i natt var det alltså hundradelar ifrån en ny tragisk olycka. Frågan är vad en ännu en olycka hade skapat för konsekvenser för Vinter-OS i sin helhet, men Branch är säker på att förhållandena kommer att utredas.

- Det är läskigt, men sådant inträffar. Som tur var hände inget allvarligt och jag är säker på att de utreder det här.