- Foto: Scanpix

Nära ny tragisk olycka i OS

För ett par dagar sedan omkom 21-årige Nodar Kumaritashvili i rodelbanan. I natt var det nära att det hände igen; den här gången i herrarnas störtlopp.


Australiensaren Craig Branch hade precis kommit över sluthoppet och var på väg ner mot mål i herrarnas störtlopp. Då fick han syn på en funktionär som ännu fanns kvar i backen för att rätta till pistarna.

Funktionären hade tappat ena staven och var så när att krocka med förbiåkande Branch. Störtloppsåkaren insåg efter loppet att en eventuell krock hade kunnat orsaka förödande skador för båda två.

- Självklart var det oerhört farligt, inte bara för honom utan för mig också. Hade vi kolliderat hade det varit en jätterisk för allvarliga skador, säger Branch enligt TT.

Timmar före OS-invigningen omkom rodelåkaren Nodar Kumaritashvili, och i natt var det alltså hundradelar ifrån en ny tragisk olycka. Frågan är vad en ännu en olycka hade skapat för konsekvenser för Vinter-OS i sin helhet, men Branch är säker på att förhållandena kommer att utredas.

- Det är läskigt, men sådant inträffar. Som tur var hände inget allvarligt och jag är säker på att de utreder det här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.