1 av 6
- Foto: Bildbyrån
2 av 6
- Foto: Bildbyrån
3 av 6
- Foto: Bildbyrån
4 av 6
- Foto: Bildbyrån
5 av 6
- Foto: Bildbyrån
6 av 6
- Foto: Bildbyrån

Ferry hyllas som aldrig förr

Livet kommer aldrig bli detsamma för Björn Ferry efter bragdloppet i Vancouver för ett par timmar sedan. Nu hyllas han av en hel nation, samtidigt som norrmännen blir allt bittrare.


Björn Ferry fångade svenska folkets hjärtan när han tack vare sin hjälteinsats kunde säkra Sveriges andra OS-guld i Vancouver. Redan innan start visade han hur taggad och sugen han var på ett olympiskt guld:

- Starta mig, starta mig, skrek Ferry på funktionären.

Tränaren Wolfgang Pichlers leende från den ena öronsnibben till den andra efter loppet visade hur efterlängtat guldet var.

- Det här har jag väntat på i tio år, det är helt otroligt, säger Pichler till Aftonbladet.

Pichler menar också att han aldrig tvivlat på Storumansonens kapacitet.

- Detta är det bästa, detta är det största - att ta ett OS-guld för herrar. Jag har alltid trott på Björn Ferry, fortsätter han.

Inte heller förbundskaptenen Staffan Eklunds glädje gick gå att ta miste på. Eklund, som på grund av en arrangörmiss ville stoppa guldloppet, tänker gratulera Ferry med ett riktigt pusskalas.

- Björn och jag brukar skoja med varandra och säga 'puss'. Nu ska jag ge honom en riktig en, säger Eklund skämtsamt.

Ferrys fru Heidi Andersson, som är armbryterska, var chockad efter Ferrys jätteinsats. Andersson lär ha fått skrika sig hes i telefonen under kvällen.

- Jag är i chock, det här är helt otroligt och det ringer i alla telefoner, säger hon enligt TT.

- Jag kommer nog bara att skrika OS-guld. Och han kommer att skrika – och så får vi skrika tillsammans.

Däremot fortsätter mardrömmen i OS för Norge. Grannen i väst beklagar sig över fiaskot och Sveriges guldjubel de två senaste dagarna strör extra salt i såren på norrmännen.

- Det luktar Turin lång väg, skriver läsaren drazyc på den norska tidningen VG:s nätsajt, och syftar på Norges debacle för fyra år sedan.

Det kom även andra härliga kommentarer:

- Gud har blivit svensk, skriver Trogg.

Vem som lär ha blivit den nya guden för svensk del går knappast att gissa fel på. Men trots att Ferry för en stund har förvandlats till "Gud", hade han svårt att få fram ord efter guldet.

- Det är stort. Inte ens jag kommer på något att säga. Det brukar bara forsa ord, men det är härligt, säger den överlycklige segraren.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!