1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Björn Ferrys guldord

Bragdmannen Björn Ferry var pratglad och pigg när han intervjuades i SVT-studion sent in på Vancouverkvällen.- Man måste ju sjunga (nationalsången), man kan inte stå där som fotbollslandslaget, säger Ferry.


Efter OS-bragden har Björn Ferry inte helt oväntat varit det stora samtalsämnet i svensk media. I natt, svensk tid, gästade han SVT-studion och delade med sig av sina tankar kring både karriären och den speciella dagen. På frågan om hur länge han trott på OS-guld svarar han:

- Det är länge, sedan man var liten. Men det är andra sorts drömmar när man är liten. Jag började tro att det var möjligt sedan Salt Lake för åtta år sedan, då jag var 49 sekunder från medalj. Sedan dess har jag vetat att det varit realistiskt, säger Ferry.

Storumansonen beskriver därefter känslan av att stå högst upp på pallen under prisceremonin.

- Det var ungefär som man hade föreställt sig i drömmarna. Man måste ju sjunga, man kan inte stå där som fotbollslandslaget, skämtar 31-åringen.

Kaoset i starten var nära att förstöra bragdloppet. Precis som i damernas lopp tidigare skickade funktionärerna iväg deltagare för tidigt och för sent. Något som Ferry var först med att märka under herrarnas tävling.

- Det var jag som märkte det först och de hade domare som bara skickade iväg folk. Och så skulle Sumann iväg och han var nummer tolv (Ferry startade som nummer åtta).

Ferry passade också på att hylla sin tränare Wolfang Pichler, som betytt mycket för Ferry under karriären.

- Wolfgang har varit oerhört viktig för mig. Han är nog den första riktiga tränaren jag har haft, säger Ferry.

Som tur var, för svensk del, hade Ferry en av de där dagarna då allting går rätt. Den nyblivne OS-mästaren menar att det kan skilja enormt från tävling till tävling.

- Ja, i dag var det så lätt. Andra dagar är det helt omöjligt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!