Onsdag 19 Jan
Stockholm

Miguel Cotto-Yuri Foreman kan mötas på Yankee Stadium

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Matchen som är schemalagd till den 12:e juni är tänkt att avgöras på Madison Square Garden. Men nu undersöker Cottos promotor Bob Arum om matchen kan flyttas till den betydligt större arenan Yankee Stadium.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Gamla Yankee Stadium har stått som värd för ett antal klassiska boxningsmatcher.

Joe Louis - Max Schmelling och Muhammad Ali - Ken Norton är två av de minnesvärda matcher som gått av stapeln på New York Yankees legendariska hemmaplan.

Den nya arenan som stod klar 2009 byggdes tvärs över gatan från gamla Yankee Stadium. Man var mycket noga med att efterlikna originalet för att bevara den mystik och speciella aura som omgav den äldre arenan.

Nu hoppas alltså Bob Arum kunna flytta matchen mellan hans boxare, Miguel Cotto från Puerto Rico och den israeliske WBA-mästaren i Junior middleweight Yuri Foreman.

- Jag vill tro att vi skulle kunna locka 30 000 åskådare eller fler eftersom att det skulle vara den första matchen i nya Yankee Stadium, med all dess historia. Det finns definitivt en chans att det här kommer att hända, säger Top Ranks vicepresident Carl Moretti.

Top Rank är Bob Arums Las Vegas-baserade promotionbolag.

Med New Yorks stora judiska och puertoricanska befolkning borde det inte vara några problem att fylla den betydligt större arenan. Företrädare för New York Yankees som gärna ser fler evenemang på sin arena har sagt att man disskuterar med Arum, uppger The New York Times.

Inom ett par dagar borde ett preliminärt besked från Yankees komma, säger Moretti.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Gottfridsson: "Har klarat mig – än så länge"

Bandy-VM spelas trots allt – i Småland

Publicerades: 1 timme sedan

tennis-Australien Open

Publicerades: 2 timmar sedan

Efter bråket – hockeyettans ordförande avgår

Publicerades: 2 timmar sedan

OS-jakten fortsätter – bara fyra startplatser

Publicerades: 2 timmar sedan

trav-Trio

Publicerades: 2 timmar sedan