Diego är redo för Japan

Diego Gonzalez går karriärens största match i Tokyo den 7 mars.


I förra veckan blev det klart att Hiltis Diego Gonzalez blivit bokad för sitt livs match i Sengoku Raiden Championship 12. Matchen går den 7 mars i Tokyo och för motståndet står det minst sagt rutinerade Akihiro Gono.

Nyheter24 tog därför ett snack med Diego för att kolla hur han kände inför den viktiga matchen.

Vad tänkte du när du fick om matchen mot Gono?

- Jag tänkte inte så mycket faktiskt. Det är bara in och köra. Jag har ingenting att förlora på den här matchen. Hur det än går så kommer jag att utvecklas massor som fighter och jag kommer vara en mycket bättre fighter efter matchen. Jag går in förberedd för ett krig och hoppas allt ska gå min väg, säger Diego till Nyheter24.

Gono debuterade redan för 16 år sedan och mötte namn som Matt Hughes och Murilo ”Ninja” Rua medan Diego fortfarande gick på högstadiet. Den alltid underhållande Gono som tävlar för legendariska Grabaka Gym har dessutom gått matcher i UFC, där slutade det dock med två förluster på tre matcher.

- Han är allround med en oortodox stil. Det är svårt att förbereda sig för en sån kille. Han är erfaren så jag måste hålla mig fokuserad i 15 minuter, säger Diego om sin motståndare.

Diego berättar vidare att det aldrig var frågan om han skulle ta matchen eller inte. När han fick samtalet om att han skulle möta Gono om fyra veckor var saken redan klar.

Hur känns det att gå match i Japan?

- Det ska bli kul! Det har alltid varit en dröm att få göra det.

Diego fick matchen med knappt fyra veckors varsel och berättar att han bara kör på som vanligt för att vara i den bästa formen han kan. Han jobbar däremot inte på något speciellt och det verkar inte bekymra honom om matchen blir stående eller på marken.

- Det spelar ingen roll för mig, jag tar fighten där den kommer. Blir det stående så blir det stående och blir det på marken så får det bli marken. Jag känner mig säker i alla lägen.

Sen sin senaste match har Diego även tänkt mer på sin vikt och väger enligt rapporter runt 87 kilo vilket är 4-5 kilo mindre än i vanliga fall. Det gör en avsevärd skillnad nu när han ska ta sig ner till 76 kilo på ett par veckor.

Senaste matchen

I oktober tog Diego sin åttonde raka seger mot japanen Yasushi Kitazaki i Superior Challenge i Stockholm. Då vann svensken genom ett jämnt domslut, ett beslut som delar av publiken inte höll med om.

Är du nöjd med din prestation?

- När man tittar tillbaka på sina matcher i efterhand så hittar man alltid fel. Det fanns en massa grejer jag kunde gjort bättre men jag vann så kan inte klaga. Sen så kunde jag inte bry mig mindre om vad folk på nätet tyckte om jag vann eller inte.

/
/
/
/
SRC
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!