Viktig match för Nogueira och Velasquez

- 18/02/2010, 10:34 -
 Cain Velasquez går karriärens tuffaste match mot Nogueira.

Cain Velasquez går karriärens tuffaste match mot Nogueira.

Eric Jamison/Scanpix

Seger på UFC 110 i helgen kan med lite tur resultera i en titelmatch.

Dana White bekräftade under presskonferensen inför helgens UFC 110 i Sydney att matchen mellan Antonio Rodrigo Nogueira och Cain Velasquez betyder en hel del. Vinnaren kan nämligen bli den som får välkomna Brock Lesnar tillbaka i sommar.

- Vinnaren av den här matchen kastar in i titelstriden eftersom något kan hända med Carwin eller Mir i den matchen så att vinnaren  inte kan möta Brock. Så vinnaren av den här matchen kan alltså få möta Brock, uppgav Dana White.

Matchen mellan Shane Carwin och Frank Mir går den 27 mars och gäller interimbältet, den bokades innan Lesnar annonserade sin återkomst. I en perfekt värld möter den som vinner interimbältet Lesnar först, men det kan alltså bli Nogueira eller Velasquez.

Brottaren Velasquez är hittills obesegrad efter sju matcher och har imponerat stort på sistone. Men Nogueira är en levande legend och har haft bälten i både UFC och Pride samt gått närmare 40 matcher, en sån fighter kan man aldrig räkna bort.

Lesnar gick sin senaste match på UFC 100 mot Frank Mir, sen dess har han varit sjuk men annonserade i januari att han skulle göra comeback.