Cain Velasquez går karriärens tuffaste match mot Nogueira.
Cain Velasquez går karriärens tuffaste match mot Nogueira. - Foto: Eric Jamison/Scanpix

Viktig match för Nogueira och Velasquez

Seger på UFC 110 i helgen kan med lite tur resultera i en titelmatch.


Dana White bekräftade under presskonferensen inför helgens UFC 110 i Sydney att matchen mellan Antonio Rodrigo Nogueira och Cain Velasquez betyder en hel del. Vinnaren kan nämligen bli den som får välkomna Brock Lesnar tillbaka i sommar.

- Vinnaren av den här matchen kastar in i titelstriden eftersom något kan hända med Carwin eller Mir i den matchen så att vinnaren  inte kan möta Brock. Så vinnaren av den här matchen kan alltså få möta Brock, uppgav Dana White.

Matchen mellan Shane Carwin och Frank Mir går den 27 mars och gäller interimbältet, den bokades innan Lesnar annonserade sin återkomst. I en perfekt värld möter den som vinner interimbältet Lesnar först, men det kan alltså bli Nogueira eller Velasquez.

Brottaren Velasquez är hittills obesegrad efter sju matcher och har imponerat stort på sistone. Men Nogueira är en levande legend och har haft bälten i både UFC och Pride samt gått närmare 40 matcher, en sån fighter kan man aldrig räkna bort.

Lesnar gick sin senaste match på UFC 100 mot Frank Mir, sen dess har han varit sjuk men annonserade i januari att han skulle göra comeback.

/
/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.