1 av 4
- Foto: Bildbyrån
2 av 4
- Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Bildbyrån
4 av 4
- Foto: Bildbyrån

Pappa Jonsson förbannad på SOK

Det blev fiasko för Helena Jonsson även i torsdagens skidskytte. Pappa Hans är kritisk mot Sveriges Olympiska Kommitté. ”Jag ger en känga till SOK som inte skickade henne på förra OS:et”, dundrar han.


Torsdagens skidskytte över 15 kilometer blev till ett tredje raka fiasko för det stora guldhoppet Helena Jonsson, som var fem minuter efter den norska segrarinnan Tora Berger. Helenas pappa, Hans Jonsson, är förstås besviken.

- Jag tror att sanningen har kommit ikapp henne. Hon trodde nog inte att OS var så fruktansvärt stort som det var, säger han till Expressen.

Men om Hans Jonsson är besviken över hur det gått för dottern verkar han heligt förbannad på Sveriges Olympiska Kommitté, SOK.

– Jag ger en känga till SOK som inte skickade henne på förra OS:et. Hon var ingen världsstjärna då, men hon kunde ha fått vara med och se och lära för framtiden. Men jag vet inte om det bara gäller vissa idrotter. I vissa sporter får de fara, det har varit många turister i OS-truppen genom åren. Men aldrig i skidskytte.

Han säger till tidningen att SOK inte har förberett dottern tillräckligt. Men han kan inte svara på varför skidskyttarna inte fått större utrymme tidigare.

– Fråga SOK. Det skulle vara jävligt roligt att höra vad de anser om det, säger Hans.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!