Cro Cop får ny motståndare

Rothwell lämnar återbud dagen före invägningen. Även Sinosic är borta från galan.


UFC rapporterar nu att Ben Rothwell drabbats av någon form av sjukdom och därför inte kan delta på galan i Sydney. Ersätter gör hemmafightern Anthony Perosh som istället möter Mirko "Cro Cop" Filipovic.

Elvis Sinosic har dessutom drabbats av en axelskada och att hans match mot Chris Haseman är därför struken.

Perosh är 37 år gammal och har en bakgrund i brasiliansk jujutsu där han blivit mästare i Australien många gånger, dessutom har han placerat sig på pallen på ett par världsmästerskap.

MMA-debuten gjorde han 2003 och har sen dess skaffat sig ett record på 10-5. Han har även gjort två matcher i UFC, båda slutade dock med förlust. Av sina fem senaste matcher har han vunnit 4, dock har de matcherna varit i lätt tungvikt.

- Jag sa egentligen nej från början. Jag ser upp till Cro Cop och han är en landsman. Mina föräldrar är kroater och jag har faktiskt tränat de andra kroaterna som finns med på UFC 110. Sen såg jag presskonferensen och lyssnade på Dana Whites kommentar om att många fighters tackar nej till möjligheter. Det fick mig att inse viken stor möjlighet det här var, säger Perosh till UFC.

Frågan är om han har någon chans mot Filipovic med tanke på den minimala förberedelsen. Värt att notera är att han driver en klubb tillsammans med Sinosic och borde ha tränat en del med honom inför galan.

UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
MMA Live