Michal Handzus till vänster i bild.
1 av 2
Michal Handzus till vänster i bild. - Foto: Scanpix
Handzus spelar till vardags i Los Angeles.
2 av 2
Handzus spelar till vardags i Los Angeles. - Foto: Scanpix

"Matchen mot Ryssland gav självförtroende"

Slovakien utklassade Lettland.


Slovakien kliver in i OS-slutspelet med en positiv känsla. I nattens avslutande gruppspelsmatch mot Lettland blev det seger med hela 6-0 efter att veterancentrarna Michal Handzus och Jozef Stümpel svarat för ett mål och två assist vardera. Dessutom fortsätter målvakten Jaroslav Halak sitt storspel. I natt blev det 31 räddningar för Montréalkeepern.

- Vi spelade bra hockey, fick en bra start, försökte att inte släppa till för mycket, ta ledningen och säkra segern, säger Stümpel till iihf.com.

- Matchen mot Ryssland (2-1-seger) gav oss mycket självförtroende, men det här var ett lag vi var tvungna att slå. Vi försökte kontrollera matchen och hjälpa vår målvakt på slutet.

Slovakien har fem poäng på tre matcher och kan inte sluta etta i sin grupp. Däremot kan man sensationellt hamna före Ryssland i tabellen om ryssarna förlorar kvällens möte med Tjeckien.

Slovakerna känner att de har kapaciteten att ställa till med problem för sina motståndare även längre fram i turneringen. Stümpel tror att laget har ett perfekt utgångsläge som underdog.

- Vi har många bra spelare och vi är ett riktigt bra lag. Det finns massor med potentiella målskyttar, men vi har också en bra målvakt och ett bra försvar- Vi tar en match i taget och förhoppningsvis kan vi göra lite skada här.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.