Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Matchen mot Ryssland gav självförtroende"

- 21/02/2010, 14:04 -
Michal Handzus till vänster i bild.
1 av 2

Michal Handzus till vänster i bild.

Scanpix

Handzus spelar till vardags i Los Angeles.
2 av 2

Handzus spelar till vardags i Los Angeles.

Scanpix

Slovakien utklassade Lettland.

Slovakien kliver in i OS-slutspelet med en positiv känsla. I nattens avslutande gruppspelsmatch mot Lettland blev det seger med hela 6-0 efter att veterancentrarna Michal Handzus och Jozef Stümpel svarat för ett mål och två assist vardera. Dessutom fortsätter målvakten Jaroslav Halak sitt storspel. I natt blev det 31 räddningar för Montréalkeepern.

- Vi spelade bra hockey, fick en bra start, försökte att inte släppa till för mycket, ta ledningen och säkra segern, säger Stümpel till iihf.com.

- Matchen mot Ryssland (2-1-seger) gav oss mycket självförtroende, men det här var ett lag vi var tvungna att slå. Vi försökte kontrollera matchen och hjälpa vår målvakt på slutet.

Slovakien har fem poäng på tre matcher och kan inte sluta etta i sin grupp. Däremot kan man sensationellt hamna före Ryssland i tabellen om ryssarna förlorar kvällens möte med Tjeckien.

Slovakerna känner att de har kapaciteten att ställa till med problem för sina motståndare även längre fram i turneringen. Stümpel tror att laget har ett perfekt utgångsläge som underdog.

- Vi har många bra spelare och vi är ett riktigt bra lag. Det finns massor med potentiella målskyttar, men vi har också en bra målvakt och ett bra försvar- Vi tar en match i taget och förhoppningsvis kan vi göra lite skada här.

Hockeysverige.se