En talang som siktar framåt

Den obesegrade Christoffer Svensson går sin femte proffsmatch i mars.


Karlstad har producerat en mycket intressant MMA-talang i den 24 år gamle Christoffer Svensson som sen debuten i december 2008 vunnit fyra matcher, alla i den första ronden. Den 27 mars går han en match på The Zone FC ”Evolution”.

Nyheter24 pratade därför med den talangfulle Svensson för att höra hur läget var inför hans nästa match.

Hur lägger du upp träningen inför matchen?
- Jag har kört på hårt cirka 12 pass i veckan och har precis slutat köra tungt på gymmet. Nu blir det mycket fys blandat med lätta vikter med många reps samt mycket mängdträning för att få flyt samt sparring, säger Svensson till Nyheter24.

Den duktige grapplern visade i sin senaste match att han även har bra händer då vann genom knockout i december på galan Fighter Extreme i Göteborg. De tre tidigare segrarna har alla kommit via submission.

Hur säker känner du dig stående?
- Jag kan inte sticka under stolen om att det som jag är bäst på är grapplingen, men jag känner mig trygg stående och bangar inte för en stående fight, säger Christoffer.

Han började sin bana med just Submission Wrestling vid 18 års ålder och började senare med boxning. Sommaren 2008 tog han en match på Shootfighting utan någon egentlig MMA-träning mot den duktige Christian Dellevåg.

- Jag vann matchen på poäng och blev därav riktigt sugen att fortsätta, har sedan dess kört på med MMA.

Fostrad hos Hilti i Karlstad under den meriterade Jani Lax tränar han numera varannan vecka hos Gladius MMA i Göteborg, något han tror kommer att gynna honom.

- Jag kommer bli mer allround då jag får mer folk att sparras med. Karlstad har bra fighters med inte tillräckligt många. Sen så kör de helt andra drillar tekniker hos Gladius och jag vill ha det bästa från alla världar.

Hos Gladius MMA tränar han under August Wallén tillsammans med killar som UFC-proffset Alexander Gustafsson. En passande miljö för den talangfulle welterviktaren.

Målsättningen säger han är att satsa så mycket som möjligt på MMA och därför jobbar han som dörrvakt på helgerna. Det tidigare arbetet som snickare gick inte att kombinera med träningsmängden.

Hur skulle du beskriva dig själv som fighter?
- Svår fråga, brett game på marken med en tajt stående stil. Till det en vinnarskalle som heter duga.

Målsättningen har Christoffer klar för sig, även om han är medveten att det är långt dit.

- Jag har lagt ner för mycket tid och kärlek för att inte kunna säga att man drömmer om Japan eller USA. Men det är lång väg dit med mycket svett, blod och tårar på klubben, säger han avslutningsvis.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!