1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Henke: "Jag jämför allting med 2006"

Henrik Lundqvist förde Sverige till OS-guld i Turin för fyra år sedan, och nu förklarar han att han jämför allting från det förra OS:et med det nya i Vancouver.


Det är lätt att bli besatt av ett OS. En av de som verkligen har minnena av ett OS-guld fastetsade i hjärnhinnan är Henrik Lundqvist.

New York Rangers-målvakten förklarar att han jämför precis allting i Vancouver med Turin-OS för fyra år sedan. Det var nämligen då som Henke och kompani tog hem guldet i ishockey framför näsan på Finland.

- Det är svårt att inte jämföra allting med 06. Det började när man kom in i byn, man började jämföra sängar, man började jämföra rum, mat, OS-byn, allting, säger Lundqvist enligt Expressen.

- Förra gången var allt så nytt. Nu vet man lite vad det handlar om. Det känns lite mer bekvämt också.

I början av det nya året hamnade den svenske stjärnmålvakten i en mindre formsvacka. Men den skakade han av sig lagom till OS.

- Senaste fyra känns riktigt bra. Det känns helt okej om man ser tillbaka de senaste två månaderna.

Om Tre Kronor ska kunna upprepa bedriften från Turin vill det till att Lundqvist är i toppform. Lundqvist själv är medveten om det och menar att det finns stora hot från framför allt Kanada och Ryssland.

- Alla lag här har snipers. Hamnar man i tidsnöd och hamnar fel så smäller det snabbt. Toppspelare från NHL, Ovetjkin, Malkin, Crosby, så det är väl dem man får se upp med.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!