1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Medaljhoppet försvann i semifinalen

Anna Holmlund växte fram som ett svenskt medaljhopp i skicross när hon noterades för bästa tid i kvalet. Men i semifinalen började krafterna att tryta och svenskan missade att ta sig till final.


Anna Holmlund körde fantastiskt i skicrosskvalet och hade den bästa tiden av alla åkare inför åttondelsfinalen. Men gäckandes av en förskylning var hon inte alltför segerviss.

- Men säg inte grattis än. Det är långt kvar, sa Homlund till Aftonbladet innan loppet.

Homlund, som tävlar för Sundvalls Slalomklubb, visade ändå medaljtaker när hon vann sitt åttondelsfinalheat. I kvartsfinalen slutade hon tvåa och var därmed klar för semifinal.

Väl där fick Holmlund en usel start och orkade aldrig att komma tillbaka. 22-åringen slutade fyra och fick nöja sig med att köra den lilla finalen. Totalt slutade svenskan på en fin sjätte plats.

Efter tävlingen ville Holmlund inte skylla på förskylningen, utan medgav att de andra åkarna var bättre för dagen.

- Men jag vill inte skylla på förkylningen som en bortförklaring. De andra var bättre i dag, det är bara hem, sova, käka pasta och träna mer, säger hon.

Guldet gick till kanadensiskan Ashleigh McIvor, som körde stabilt tävlingen igenom och höjde sig när det verkligen gällde.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!