Kampsport
1 av 2
Nominerad till kampsportsgalan - Foto: nackadojo.com
Kampsport
2 av 2
Nominerad till kampsportsgalan - Foto: Brandbergenskaratekai.nu

Årets förebild – de nominerade är...

Med exakt 23 dagar kvar till Kampsportsgalan fortsätter presentationerna av de nominerade till de tolv priskategorierna. Denna gång är det dags för nomineringar till det prestigefyllda årets förebild.


Den första Kampsportsgalan – Swedish martial arts awards - närmar sig.

Det drygt tre veckor kvar till galan och nu är det dags att presentera de nominerade till priset årets förebild. Priset kommer att delas ut av hela Sveriges förebild, Fryshusets Anders Carlberg.


De nominerade är:

- Tulle Edman (BJJ)


- Siegfried Mac-Intosh (karate)
 

- Abbe Joof (thaiboxning, k-1)
 

- Jenny Krigsman (thaiboxning)

 

Tulle Edman är en pådrivare och inspirationskälla. Tulle tillhör Nacka Dojo och började träna BJJ under sommaren 2006. Han spenderar nästan all sin tid i dojon och är en förebild för såväl de yngre som de äldre utövarna.

Siegfried ”Sigge” Mac-Intosh är vad man kan kalla fenomen. Sigge inledde sin karatekarriär som 42-åring! Fortfarande, vid 60-års ålder, hävdade han sig i SM-tävlingar. Idag har Sigge hunnit bli 78 år. Han driver Brandbergens karatekai som ideligen transporterar utövare vidare till landslagen.

Abbe Joof
är inte bara en eminent fighter, som han visade på fjolårets Rumble of the kings. Han arbetar dessutom som socialarbetare i en av Stockholms förorter och är där inte enbart en uppskattad idrottare, utan också en förebild för barn och ungdomar att se upp till.

Jenny Krigsman är ett lysande exempel på driftig idrottare som vill göra något för kampsportens alla tjejer. Hon var initiativtagare till thaiboxningstävlingarna Girls Night Out, som fick fin uppmärksamhet runtom hela kampsportsfamiljen och Jenny är med detta ett gott exempel på ett föredöme.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.