1 av 2
- Foto: Stephan Savoia
2 av 2
- Foto: Stephan Savoia

Neal funderar på att göra Brock Lesnar sällskap

Stephen Neal funderar på alternativ till karriären som amerikansk fotbollsspelare.


När UFCs tungviktsmästare Brock Lesnar diskuteras kommer ibland Stephen Neal upp i samtalet. Neal, som fram till den 5 mars är kontrakterad som amerikansk fotbollsspelare med New England Patrots, har en bakgrund inom brottningen och han besegrade Lesnar i en mästerskapsfinal 1999.

Lesnar nådde aldrig framgång inom den amerikanska fotbollen men hans alternativa spår som wrestling-stjärna inom WWE bäddade för hans nuvarande status inom UFC.

Vid 33 års ålder har däremot Neal inte samma förutsättningar att locka publik vid en MMA-match. Förmodligen kommer Neal inte heller att erbjudas samma lukrativa kontrakt som han är van vid från NFL. Trots detta säger Neals manager Neil Cornrick till CSN att Neal funderar på att ge UFC en chans.

Men det är mycket som talar emot en eventuell MMA-debut. Neal dras med skador från sin tid som amerikansk fotbollsspelare, slitage på både axlar och knän. Neal skulle eventuellt vara ett intressant tillskott i MMA-världens tungviktsdivision om alla bitar föll på plats, men vägen dit är lång.

/
MMA
/
NFL
/
UFC
/
WWE
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!