I en intervju med Sovetskiy Sport tappade Bykov humöret
I en intervju med Sovetskiy Sport tappade Bykov humöret - Foto: Bildbyrån

"Plocka fram giljotinerna och galgarna"

Den ryska gulddrömmen sprack i kvartsfinalen mot Kanada. 3-7-förlusten har lett till massiv kritik i hemlandet. Det har fått förbundskaptenen Slava Bykov att tappa humöret.- Låt oss döda alla spelare på Röda Torget, säger han sarkastiskt i en intervju med Sovetskiy Sport.


Följ Niklas Wikegårds videoblogg direkt från Vancouver

Ryssland kom till Vancouver som en av OS-turneringens guldfavoriter. Efter ett gruppspel där den stjärntyngda laget bjöd på både vackert finlir och oinspirerat segspel åkte man ut med buller och bång. Kvartsfinalförlusten mot Kanada blev både smärtsam och genant.

Kritiken efter 3-7-förlusten har inte låtit vänta på sig. Spelare och ledare han hånats i hemlandet och på torsdagen fick förbundskaptenen Slava Bykov förklara varför hans lag misslyckades.

I en intervju med Sovetskiy Sport tappade han humöret. När journalisten inte var nöjd med djupet på hans analys av förlustmatchen lät inte sarkasmerna vänta på sig.

- Låt oss plocka fram några giljotiner och galgar. Vi har 35 man i landslaget, låt oss döda dem allihop på Röda Torget, säger Slava Bykov till tidningen enligt russianhockeyfans.coms översättning.

- Vad är meningen med att försöka hitta en syndabock nu? Om man förlorar med 0-1, betyder det att den förlusten är bättre? Det finns lag som säger: "Vi förlorade men vi gjorde det med värdighet!" Jag tycker inte att det spelar någon roll om du förlorar med 2-3 eller 2-4. En förlust är en förlust.

- Vill du skylla på någon? Skyll på mig. Vi hyser inget agg mot spelarna, de försökte, fortsätter förbundskaptenen.

Det har gått rykten om att de ryska spelarna har varit ute och festat under sin vistelse i Vancouver. Slava Bykov hävdar att det är ren och skär lögn.

- Leta inte efter något som inte existerar! De här spelarna förberedde sig på bästa sätt, säger han.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!