1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Landslagskamraterna hyllar Crosby

Sidney Crosby blev Kanadas stora hjälte när han en bit in på förlängningen avgjorde OS-finalen mot USA. Nu hyllas supertalangen av sina lagkamrater.


Följ Niklas Wikegårds videoblogg direkt från Vancouver

Som 22-åring har Sidney Crosby  uppnått mer än vad många av de största stjärnorna gjort under sina idrottskarriärer.

Den unge kanadensaren har redan vunnit NHL:s poängliga och fört sitt Pittsburgh till Stanley Cup-titeln som den yngste kaptenen i historien.

Och så sent som i natt avgjorde han tidernas största hockeymatch; OS-finalen mot USA på kanadensisk mark. Nu hyllas han av sina landslagskamrater.

- Han är en fantastisk ledare och det är ingen slump att han har uppnått så mycket så ung. Han är en helsickes bra spelare, säger Jonathan Toews enligt Expressen.

- Den killen är otrolig. Det finns inget han inte kan göra eller inte har gjort redan, fortsätter Toews.

Många av Crobys landsmän poängterar att det var skönt att just Pittburghstjärnan fick avgöra. En av dem är Dany Heatley.

- Han var bra i hela turneringen och hade många chanser i varje match. Det är skönt att se honom göra avgörande målet, säger San Jose-stjärnan.

Även Brenden Morrow, som imponerat stort under OS, var inne på samma linje som Heatley.

- Vi talade i omklädningsrummet om att hitta en hjälte. Så passande att det var Sid som gjorde det vinnande målet för oss. Det känns som en lättnad, förklarar Morrow.

Kanadas förbundskapten Mike Babcock valde däremot att berömma målvakten Roberto Luongo, som svarade för ett par kvalificerade räddningar i finalen.

- Jag tycker att Luongo var stabil, säger Babcock.

Babock är just nu tränare för Detriot Red Wings, men passade på att ta sig an uppdraget som förbundskapten under OS. Efter turneringen var han full av beundran för USA.

- Jag tycker att amerikanerna var riktigt bra.

En som däremot inte har lust att hylla sin motståndare är USA:s Ryan Kesler. Vancouver Canucks-forwarden menar att amerikanerna förtjänade guldet.

- De kom ut på hälarna. Jag tycker att vi förtjänade bättre. De hade tur, säger Kesler bryskt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Vägen till guldet
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.