Fight
1 av 4
Nu offentliggörs även årets traditionella utövare, - Foto: viking-glima.com
Kampsportsgalan
2 av 4
Nu offentliggörs även årets traditionella utövare, - Foto: taijiquan.se
Kampsportsgalan
3 av 4
Nu offentliggörs även årets traditionella utövare, - Foto: budo-fitness.se
Kampsportsgalan
4 av 4
Nu offentliggörs även årets traditionella utövare, - Foto: kyokushin.se

Årets traditionella utövare – de nominerade är...

Nomineringsfasen till Kampsportsgalan fortsätter. Till galan den 20:e mars på Clarion Hotel Sign i Stockholm kommer följande fyra utövare vara nominerade i kategorin årets traditionella utövare.


Åtta utav de tolv priskategoriernas nominerade har släppts.

Nu offentliggörs även årets traditionella utövare, vilket blir det nionde priset.

De nominerade är:

- Lars Magnar Enoksen (glima)

- Li Min Hua (wushu, tai ji)

- Tho Truong Duong (wushu)

- Brian Fitkin (kyokushin)

Lars Magnar Enoksen är en entreprenör utav den fornordiska brottningskonsten glima. Lars brinner för sin idrott och är ett föredöme och en förebild såväl inom Svea rikes gränser som utanför dem. Under 2009 har Lars befunnit sig ibland annat USA för att sprida idrotten.

Li Min Hua bär den traditionella fanan högt. Hon gör uppvisningar till konst och är en av de mest meriterade traditionella wushuutövarna som finns. Li Min Hua innehar även en lektorstitel i dans.

Tho Truong Duong, eller mer känd som Master Tho, är en passionerad utövare av wushu. Tho är en ikon för sina kunskaper om läkekonst och kropps koncentration. Han har grundat en skola där han undervisar art of living. Var länge med i racet som nominerad till årets Linköpingsbo 2009.

Brian Fitkin är en mycket begåvad kyokushinledare som fortfarande är aktiv utövare. Brian lyckas ideligen få fram nya utövare av rang och är bland annat Dolph Lundgrens forne tränare.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.