1 av 2
- Foto: Ed Betz/Scanpix
2 av 2
- Foto: Jeff Chiu/Scanpix

Boxningstjärna till UFC

James Toney är flerfaldig världsmästare och räknas som en av sportens stora. Nu har 41-åringen skrivit på ett kontrakt med UFC.


James Toney har under en tid fört en kampanj mot Dana White för att denne skulle ge honom ett kontrakt i UFC. Parterna verkade dock vara långt från att komma överens.

- Han ger mig ett kontraktsförslag om fem matcher för småpengar och säger att jag inte kan boxas längre om jag skriver på. Han måste ha förlorat förståndet, sa Toney om förslaget han fick från White.

Sen dess måste han ha ändrat uppfattning.

Idag bekräftar nämligen Dana White överraskande för MMAfighting att Toney har skrivit på ett kontrakt för flera matcher med UFC. Inget datum är ännu satt för debutmatchen.

Toney har smeknamnet "Lights out" och har haft mästarbälten från mellanvikt upp till tungvikt. Under karriären har han vunnit 73 professionella matcher och endast noterat 6 förluster.

Den senaste matchen gick Toney den 12 september 2009 där han besegrade Matthew Greer via TKO redan i den andra ronden och verkade vara i bättre form än på många år. Han är för närvarande mästare i NABO och IBA.

Toney blir den i särklass mest meriterade boxare som sadlar om till MMA, frågan är om han var vad som krävs.

/
/
/
/
MMA
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!