Lördag 28 Maj
Stockholm

Svenskhoppen i friidrotts-VM i Doha

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Nyheter24 granskar de hetaste svenskhoppen inför inomhus-VM i friidrott i Doha.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverige saknar sina allra största stjärnor när inomhus-VM i friidrott drar igång i Doha, Qatar, på fredag. Bland annat saknas tvillingsystrarna Susanna och Jenny Kallur, 200-meterslöparen Johan Wissman och höjdhopparen Linus Thörnblad.

Alla fyra svenskarna har dragits med skador under en längre tid och siktar i stället på att göra comeback under utomhussäsongen. Samma öde väntas också Carolina Klüft gå till mötes.

Det tyngsta svenskhoppet i inomhus-VM är Christian Olsson, som är världstvåa i år. Ett glädjande besked för Olsson är dessutom att konkurrenten Phillips Idowu missar inomhus-VM.

Även i längdhoppet har vi en finalkandidat. Michel Tornéus, 23, siktar på nytt personbästa och drömgränsen åtta meter under mästerskapen i Doha.

- Jag har haft några hopp som visar att jag har kapacitet att hoppa över 8 meter inomhus också, sa Tornéus till Expressen.

Green slipper Friedrich

Det ser också ljust ut för medaljaspiranten Emma Green. Kroatiskan Blanka Vlasic är ohotad världsetta och det vill till en sensation om någon ska rycka guldet från 26-åringen.

Men bakom Vlasic är det vidöppet, framför allt då VM-tvåan Ariane Friedrich nyligen lämnade återbud på grund av en knäskada.

Tufft läge för sprintsvenskarna

Däremot blir det tuffare för sprintsvenskarna som måste stå för bragdinsatser om det ska bli final. På pappret är Philip Nossmy det starkaste namnet, men Lena Berntsson och Emma Rienas har även dem goda chanser att avancera en omgång.

På de längre distanserna hittar vi två finalkandidater. Främst Mattias Claesson, 800 meter, väntas kunna knipa en plats till finalen. Med sig har Claesson unge talangen Anton Asplund, som är med för att se och lära inför framtiden.

Ulrika Johansson kan, precis som Claesson, nå final på sin distans över 1500 meter. 35-årige Johansson är landslagets veteran under mästerskapet i Doha.

Kommentera
Kopiera länk
Dela