Eddy Bengtsson
1 av 2
Eddy Bengtsson - Foto: Teddy Stenmark/mmabloggen
2 av 2
- Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Eddy möter Emelianenko

Brottaren Eddy Bengtsson kommenterar mötet med den meriterade Aleksander Emelianenko.


Tidigare i dag berättade vi i MMABloggen att den ryska organisationen ProFC uppgett att OS-brottaren Eddy Bengtsson den 23 april ska möta Aleksander Emelianenko i Moskva. De uppgifterna bekräftades senare av Bengtsson själv i ett sms.

Nyheter24 ringde därför upp Eddy nu på morgonen för att prata om matchen.

Hur känns det att möta ett sånt stort namn som Aleksander?

- Det blir kul, jag tar de matcher jag kan få och är det mot ett stort namn som honom är det ju extra kul. Jag har inget att förlora på att möta ett etablerat namn som honom.

Hur kommer du att lägga upp träningen inför matchen?

- Jag kommer att träna mycket med Alexander Gustafsson eftersom de har lite liknande stil. Båda är grymma boxare med bra räckvidd och krut i nävarna. Annars är det bara att träna så hårt som möjligt.

Sin senaste match gick Bengtsson i november, även den i Ryssland. Där förlorade han mot Alexey Oleinik, en fighter med över 30 matcher. I den andra ronden fick han tröttkörd ge upp på grund av slag.

Vad lärde du dig av förlusten?

- Jag gick på för hårt och körde slut på mig i den matchen, nu kommer jag att försöka att inte gå på lika hårt direkt. Men det var nyttigt att få en förlust. Nu hoppas jag att få en bra värdemätare på att jag blivit bättre sen dess i matchen mot Aleksander.

Emelianenko, som är lillebror till Fedor Emelianenko mötte många av världens bästa i Pride men har inte gått matcher utanför Ryssland sen 2007. Bland annat ställdes en match i Affliction in med kort varsel, det startade spekulationer om att ryssen skulle ha problem med att få arbetstillstånd till följd av någon medicinsk åkomma. Detta är dock inget som oroar Eddy.

- Vi kommer att testas för både hepatit och HIV före matchen så det är inget jag tänker på. Jag är fri från alla såna sjukdomar så jag tror inte att min manager skulle boka en match åt mig om det inte var säkert, säger Bengtsson.

Närmast ska Eddy delta på VM i Submission Wrestling i Krakow den 27 mars, en tävling som han nu ser mest som bra träning inför matchen i Moskva. Men självklart vill han trots det gå långt i turneringen säger han.

Sen proffsdebuten i november 2008 har Eddy gått fyra matcher, tre av dessa har slutat med seger för tungviktaren som tränar hos Gladius MMA i Göteborg.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.