Roach och Pacquiao under en öppen träning.
1 av 2
Roach och Pacquiao under en öppen träning. - Foto: LM Otero/Scanpix
2 av 2
- Foto: Frank Franklin II/Scanpix

Roach om MMA och boxning

Video där Freddie Roach pratar om de MMA-fighters han tränat. Menar att Fedor Emelianenko är lätt att slå stående.


Boxningstränaren Freddie Roach sågs senast i helgen vid Manny Pacquiaos sida efter dennes vinst över Joshua Clottey. Men på senare år har Roach även tränat flera stora MMA-stjärnor som Anderson Silva, Andrei Arlovski och BJ Penn.

I en nyinspelad intervju berättar Roach om sitt arbete med dessa samt vad han tror om boxningens framtid.

Bland annat säger han att Fedor Emelianenko är någon han skulle vilja jobba med eftersom ryssen har en hel del att förbättra.

- Hans balans är inte särskilt bra och han står platt på fötterna, det är lätt att slå honom stående om man är snabb in och ut eller åt sidorna. Men han träffar så bra att man måste vara försiktig med det, förklarar Roach.

Han säger även att den Silva han såg på träningen inte var den han sett gå match.

- Jag hade svårt att förstå mig på honom. Han är en sån kille som kör på 30-40 % på träningen och bara jobbar med tajming och avstånd. Jag lät honom boxas mot några av mina unga och lovande tungviktare och det var rätt jämnt. Då tänkte jag att han kanske inte är så bra ändå och att han nog inte borde möta Roy Jones Jr, säger Roach.

När han sen såg Silva gå match var det en helt annan fighter.

- Jag såg honom på TV, och tänkte att det var en helt annan kille när han gav 100 %. Han är en väldigt intelligent kille som är bra med avstånd och att läsa sina motståndare.

En kille Roach skulle vilja jobba med i framtiden är Georges St. Pierre som han tycker är en intelligent fighter. Se hela intervjun nedan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

1 timme sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.