Fredag 23 Jul
Stockholm

Huerta klar för Bellator

1 av 2
2 av 2

Den förra UFC-stjärnan deltar i organisationens andra säsong och deras turnering i lättvikt. På spel står en titelmatch mot mästaren Eddie Alvarez.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Förra veckan rapporterade vi i MMABloggen om att Roger Huerta var på väg till Bellator Fighting Championships. I går presenterades Huerta också officiellt för organisationen under en presskonferens.

- Möjligheten att vara med i det här årets turnering i Bellator var en möjlighet jag bara inte kunde missa. Jag tror att Bellator är nästa stora aktör i sporten. Jag älskar turneringsformatet och den stora talang som finns i lättvikten vilket ger mig en möjlighet att bevisa mig mot de bästa i världen, säger Huerta själv i ett pressmeddelande.

Den 26 år gamle Huerta lämnar nu UFC efter två raka förluster, senast mot Gray Maynard i september 2009. Det var hans första match sen augusti 2008 då han förlorade mot Kenny Florian efter sex raka segrar i UFC.

Efter det annonserade han att skulle sluta gå matcher och istället satsa på en filmkarriär. Han gjorde sen comeback för att slutföra sitt kontrakt med UFC med matchen mot Maynard, nu ska han försöka få en nystart i nykomlingen Bellator.

Den andra säsongen av Bellator startar den 8 april och kommer att avgöras under 12 veckor med galor varje lördag som sänds på Fox Sports Net. Formatet innehåller turneringar med 8 deltagare i fjädervikt, lättvikt, weltervikt och mellanvikt där vinnarna kommer att få möta mästarna från den första säsongen som avgjordes förra våren.

Läs mer om de övriga deltagarna i turneringarna här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela