Huerta klar för Bellator

Den förra UFC-stjärnan deltar i organisationens andra säsong och deras turnering i lättvikt. På spel står en titelmatch mot mästaren Eddie Alvarez.


Förra veckan rapporterade vi i MMABloggen om att Roger Huerta var på väg till Bellator Fighting Championships. I går presenterades Huerta också officiellt för organisationen under en presskonferens.

- Möjligheten att vara med i det här årets turnering i Bellator var en möjlighet jag bara inte kunde missa. Jag tror att Bellator är nästa stora aktör i sporten. Jag älskar turneringsformatet och den stora talang som finns i lättvikten vilket ger mig en möjlighet att bevisa mig mot de bästa i världen, säger Huerta själv i ett pressmeddelande.

Den 26 år gamle Huerta lämnar nu UFC efter två raka förluster, senast mot Gray Maynard i september 2009. Det var hans första match sen augusti 2008 då han förlorade mot Kenny Florian efter sex raka segrar i UFC.

Efter det annonserade han att skulle sluta gå matcher och istället satsa på en filmkarriär. Han gjorde sen comeback för att slutföra sitt kontrakt med UFC med matchen mot Maynard, nu ska han försöka få en nystart i nykomlingen Bellator.

Den andra säsongen av Bellator startar den 8 april och kommer att avgöras under 12 veckor med galor varje lördag som sänds på Fox Sports Net. Formatet innehåller turneringar med 8 deltagare i fjädervikt, lättvikt, weltervikt och mellanvikt där vinnarna kommer att få möta mästarna från den första säsongen som avgjordes förra våren.

Läs mer om de övriga deltagarna i turneringarna här.

/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.