Kampsportsgalan
Ännu ett nman klart för Kampsportsgalan - Denna gång Doreen Månsson - Foto: Axel Öberg/Scanpix

Doreen Månsson klar för Kampsportsgalan

Det är fyra dagar kvar till en av årets häftigaste kampsportsfestligheter, Kampsportsgalan. Till den kommer SVT-profilen och samtidigt hårt kampsportsälskande Doreen Månsson. Hon delar ut priset till årets mästare.


– Det är en ära för mig. Jag har under lång tid följt kampsport intensivt och det ska verkligen bli kul det här, säger Doreen Månsson.

Den 20 mars klockan 19.00 dras ridåerna undan för den första Kampsportsgalan någonsin.

Galan är dessutom en del i att Svenska Budo & Kampsportsförbundet fyller 50 år.

Tidigare har profiler som George Scott, Paolo Roberto, Anders Carlberg och Karin Mattsson Weijber tackat ja till att dela ut pris på galan. Nu är det klart att SVT:s Doreen Månsson gör dem sällskap.

– Årets mästare, ja du hör ju själv hur det låter. Det är verkligen ärofyllt och ett mycket viktigt pris inom budo och kampsport.

Att Kampsportsgalan nu blir realitet tror Doreen blir ett viktigt ställningstagande för budo och kampsporten.

- Våra idrottare får ju inte det offentliga och mediala utrymme som de förtjänar. Vi snackar ju att många av dem är världsstjärnor och oerhört uppskattade utomlands. Här hemma är det ingen som känner igen dem. Där har galan en viktig roll att fylla, tror jag.

Doreen är sannerligen kampsportsintresserad. Hon har själv drivit en klubb och följer med stort intresse vad som händer inom kampsportsvärlden.

- Jag ställer klockan och går upp mitt i nätterna för att följa matcherna. Jag har gått på mängder av galor och jag är väldigt imponerad av den kroppskontroll och träningsflitighet som kampsport kräver.

- Vissa gillar Mats Sundin och hockey. Jag gillar kampsport. Därför är jag verkligen stolt över att få dela ut ett pris. Det ska bli väldigt roligt.

Kampsportsgalan 2010 presenteras av Svenska Budo & Kampsportsförbundet i samarbete med Fighter Magazine och Nyheter24. För mer information, se www.kampsportgalan2010.se.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.