1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Svensk dominans i sprintkvalet

Både på dam- och herrsidan dominerade Sverige under onsdagens sprintkval i Stockholm. Anna Olsson och Mats Larsson hade bäst tider.


Det ser minst sagt lovande ut inför sprinttävlingen i Stockholm. Under onsdagens kval körde Sverige formidabelt både på dam- och herrsidan.

På damsidan körde Anna Olsson snabbast och tvåa kom Ida Ingemarsdotter. Tredjeplatsen knep finländskan Aino-Kaisa Saarinen.

Mats Larsson och Emil Jönsson imponerade mest av de svenska herrarna. Larsson åkte in som etta, Jönsson kom tvåa och en viss Petter Northug fick nöja sig med tredje snabbaste kvaltid.

Förutom svenskduon ovan gick Jens Eriksson, Teodor Peterson, Marcus Hellner och Daniel Rickardsson vidare på herrsidan. Johan Olsson och Anders Södergren åkte ut.

På damsidan gick Lina Andersson, Hanna Brodin, Charlotte Kalla, Hanna Falk, Magdalena Pajala och Eva Svensson vidare.

De 50 främsta i världscupen får delta i världscupfinalen som påpassligt startar i Stockholm och avslutas i Falun.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.