Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tor Troéng ställs mot portugis

1 av 1

superiorchallenge.com

Sport | 18/03/2010 09:07

Umeås stolthet kan utöka vinstsviten mot Rafael Silva i Stockholm.

I ett pressmeddelande har nu nästa match inför Superior Challenge 5 "Pride & Fury" presenterats. Den 24 april ställs Tor Troéng från Ren Yi mot Rafael Silva som gått närmare 40 matcher.

Tróeng som bloggar på Kampsport24 har på senare år stigit fram som Sveriges mest kompetenta mellanviktare med segrar mot meriterade namn som Mark Weir och Matt Thorpe. Under karriären har det blivit elva segrar och endast tre förluster, då mot riktigt tufft motstånd.

- Tor är en ödmjuk och smart fighter som nöter ner motståndare efter motståndare. En fighter som tydligt kombinerar tuff fighterhjärta med intellektuell strategi under match, skriver arrangören i pressmeddelandet.

Silva har ett record på 29-10 och är en utpräglad grappler då hela 19 av segrarna kommit via submission. Värt att notera är också att han endast förlorat genom submisison eller knockout en gång vardera. Han har gått matcher mestadels i Portugal och Spanien utan att möta det mest namnkunniga motståndet.

Däremot har han tidigare vunnit mot en svensk, i augusti 2009 slog han Martin Lavin genom ett domslut.