Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Aco knep tredjeplatsen i sprinten

1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Sport | 18/03/2010 14:30

Anna Carin Olofsson-Zidek jagar cupsegern i sprinten och i dag tog hon ett steg på vägen när hon kom trea i sprinten i Holmenkollen.

Veteranen Anna Carin Olofsson-Zidek fick ordning på skyttet i dagens sprinttävling i Holmenkollen. Aco noterades för noll bom i protokollet och åkte även snabbt i spåret.

Hon var trea i mål, 14 sekunder efter segrarinnan Simone Hauswald och drygt tio sekunder bakom Darja Domratjeva på andra plats.

- Jag kände mig ändå starkare i Finland förra helgen. Skillnaden var att jag inte nollade då, säger Aco till TT efter loppet.

Den finfina placeringen innebär att Aco nu är med och tampas om totalsegern i sprintcupen.

Värre gick det för Helena Jonsson, som presterat under all kritik på sistone. På grund av ett snöpligt fall fick svenskan nöja sig med en tung 24:e-plats.

Extra salt i såren för Helena när dessutom konkurrenten Magdalena Neuner slutade sexa. Världscupsegern är väldigt långt borta i nuläget.