Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Inför Jones vs Vera

ufc.com

Sport | 21/03/2010 00:14

Analys av huvudmatchen inför UFC on Versus 1.

Följande matchanalys är hämtad från MMAbloggen och hela galan UFC on Versus 1 presenteras där.

Presentation och analys

Jon "Bones" Jones har på relativt kort tid lyckats etablera sin position i UFC och han anses av vissa att vara näste store ledare bland 205:orna.

Men om man analyserar det motstånd Jones plöjt igenom hittills i UFC så upplevs det inte lika imponerande. Vinster mot namn som Andre Gusmao, Stephan Bonnar, Jake O´Brian och matchen mot Matt Hamill (som Jones visserligen förlorade då han blev diskad, men dominansen var total) är inte skäl nog för att ropa hej ännu. Visst är Jones spektakulär och underhållande men hans oortodoxa stil har ännu inte vandrat i de snårigaste skogarna.

Brandon Vera höll tidigare på sanningen, sanningen att han den som skulle få alla tungviktarna på fall och därefter skulle han erövra allt i lätt tungvikt också. När han lyckades att fullkomligt köra över den tidigare mästaren Frank Mir så var jag helt såld på idén. Sedan dess har Tim Sylvia, Fabricio Werdum, Keith Jardine och Randy Couture lyckats att besegra honom och han huserar numera i mellanskiktet i den lätta tungviktsdivisionen.

Slutsats

Den ene är på väg upp och den andre ner och de möts imorgon i en match som förmodligen är viktigare för Vera än vad den är för Jones. Jones kan förlora mot en mer etablerad fighter medan Vera behöver visa den hunger han hade i början av karriären för att påbörja en ny klätttring mot toppen.

Det är just det faktum jag kommer hänga upp mitt antagande på. Oavsett hur sugen Jones än är på framgång så besitter Vera verktygen att klara av att besegra honom. Det som har saknats i de matcher han förlorat är självförtroendet och drivet. Om han kan hitta det till denna match så har han möjlighet att vinna.

Nu återstår det bara att se om mitt bräckliga antagande håller.