Inför Jones vs Vera

Analys av huvudmatchen inför UFC on Versus 1.


Följande matchanalys är hämtad från MMAbloggen och hela galan UFC on Versus 1 presenteras där.

Presentation och analys

Jon "Bones" Jones har på relativt kort tid lyckats etablera sin position i UFC och han anses av vissa att vara näste store ledare bland 205:orna.

Men om man analyserar det motstånd Jones plöjt igenom hittills i UFC så upplevs det inte lika imponerande. Vinster mot namn som Andre Gusmao, Stephan Bonnar, Jake O´Brian och matchen mot Matt Hamill (som Jones visserligen förlorade då han blev diskad, men dominansen var total) är inte skäl nog för att ropa hej ännu. Visst är Jones spektakulär och underhållande men hans oortodoxa stil har ännu inte vandrat i de snårigaste skogarna.

Brandon Vera höll tidigare på sanningen, sanningen att han den som skulle få alla tungviktarna på fall och därefter skulle han erövra allt i lätt tungvikt också. När han lyckades att fullkomligt köra över den tidigare mästaren Frank Mir så var jag helt såld på idén. Sedan dess har Tim Sylvia, Fabricio Werdum, Keith Jardine och Randy Couture lyckats att besegra honom och han huserar numera i mellanskiktet i den lätta tungviktsdivisionen.

Slutsats

Den ene är på väg upp och den andre ner och de möts imorgon i en match som förmodligen är viktigare för Vera än vad den är för Jones. Jones kan förlora mot en mer etablerad fighter medan Vera behöver visa den hunger han hade i början av karriären för att påbörja en ny klätttring mot toppen.

Det är just det faktum jag kommer hänga upp mitt antagande på. Oavsett hur sugen Jones än är på framgång så besitter Vera verktygen att klara av att besegra honom. Det som har saknats i de matcher han förlorat är självförtroendet och drivet. Om han kan hitta det till denna match så har han möjlighet att vinna.

Nu återstår det bara att se om mitt bräckliga antagande håller.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
MMA Live
Senaste nytt

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

igår 21:14
Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.