- Foto: budokampsport.se

Amir Albazi berättar om galapriset

Publicerades: 25 Mar 2010, 13:01, Uppdaterades: 26 Mar 2010, 14:55

Den blott 16-årige Amir Albazi berättar för Nyheter24 om hur det kändes att vinna och varför han började med kampsport.


16-åriga supertalangen Amir Albazi vann på Kampsportsgalan i lördags priset för "Årets genombrott". Nyheter24 fick en pratstund med en motiverad ung man.

Amir tävlar i både BJJ och MMA och tränar på Fightzone i Stockholm. Han började med kampsport för lite drygt tre år sedan.

- Jag spelade först fotboll, men det var mest på skoj. Efter att jag slutat med fotbollen så blev jag sugen på att börja träna igen. Så en kväll såg jag MMA på teve, säger Amir för Nyheter24.

Amirs mamma var till en början skeptisk till att Amir skulle börja med en sport som de flesta uppfattar som extremt farlig.

- Jag förklarade för mamma hur MMA fungerar. Jag visade matcher för henne och förklarade vad som hände, då tyckte hon inte längre att det verkade så farligt, säger Albazi.

Amir berättar vidare att han blev chockad när de ropade upp honom som vinnare i kategorin "Årets genombrott" på kampsportsgalan.

- Det var så bra motstånd. Jag fattade inte vad jag skulle säga när jag stod där. Förut var det ingen som brydde sig att jag höll på med det här, säger Albazi.

Nu vet dock fler vem Amir är och vad han har gjort. Han vill såhär i efterhand tacka de personer som betytt mycket för hans framgångsrika år.

- Jag vill tacka Salong betong, Valeu, Vulkan, Hasse, Maggan, Alan och alla som hjälper mig att tävla och träna, säger Amir.

Albazi tror att han i den tuffa konkurrensen vann priset tack vare sina många vinster i år. Han har dessutom tävlat i flera viktklasser.

Att vinna pris i början av en ung idrottares karriär betyder mycket för motivation och självförtroende.

- Det ger mig mycket motivation. Det är så kul att ha vunnit att jag nästan inte bryr mig om hur det går. Jag vill bara gå massor av matcher så att jag får erfarenhet, avslutar Amir för Nyheter24.

Nästa stora mål för Albazi är Stockholm BJJ Open den 24 april. Mot slutet av sommaren ska han även åka till Portugal för att gå en match i MMA.

Och vi kommer helt säkert att få höra ännu mer om den 16-årige talangen i framtiden.

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Erabi Hammarbys derbyhjälte efter premiärmål

igår 21:18

Dubbla världsrekord – Kipyegon slog till igen

igår 20:34
Världsrekord – igen. Faith Kipyegon, Kenya, slog sitt andra världsrekord på en vecka när hon vann 5 000 meter i Diamond League i Paris. Även Lamecha Girma, Etiopien, slog till på 3 000 meter hinder och putsade ett 19 år gammalt rekord.

Bara oavgjort för Rosengård: Parkerar bussen

igår 20:06
Rosengård jagar topplagen i damallsvenskan. 0–0 borta mot Uppsala tar inte skåningarna särskilt mycket närmare. Det känns som att de står med sin parkerade buss framför deras mål, säger Emma Jansson i Viaplay.

Inzaghi: Har en plan för att stoppa Haaland

igår 19:22
Hur stoppar man Manchester Citys Erling Braut Haaland? Inters tränare Simone Inzaghi har i alla fall en plan. Jag har förberett något, säger Inzaghi till Nettavisen inför Champions League-finalen.

Svenskarna långt från täten: "Vad händer?"

igår 18:54
De kommer från England, Tyskland, Skottland, Danmark, Sydafrika och Finland... men inte Sverige. De blågula golfhoppen lyser med sin frånvaro i toppen av Scandinavian Mixed.

Sörenstams sista show i Sverige: "Det här räcker"

igår 18:38
Var fredagens runda Annika Sörenstams sista show i Sverige? Mycket talar för det. Jag tror att det här räcker, säger golfikonen efter att ha missat kvalgränsen på Ullna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.