- Foto: Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24

Bälten delades ut i The Zone FC

Rapport från organisationens sjätte gala som avgjordes i går. För första gången i svensk MMA korades mästare.


I en nästintill fullsatt Lisebergshall fick publiken under lördagskvällen njuta av högklassig MMA när tio matcher avgjordes under The Zone FC 6 ”Evolution”.

Vieira glänste

I galans sista match skulle bältet i fjädervikt delas ut till Martin Svensson eller Fernando Vieira. Matchen börjar avvaktande där Svensson med sitt enorma längdövertag lyckas träffa med ett par jabbar, men det är tydligt att han väntar på en nedtagning från Vieira.

Vieira visar också prov på sina färdigheter på marken när han efter en misslyckad nedtagning blixtsnabbt går på ett benlås när Svensson försöker avlossa slag ovanifrån. Svensken klarar dock sig ur det men hamnar istället under brassen. Där visar denne upp hela sin arsenal och både passerar, tar mount samt ryggen på den unge Svensson.

I nästa sekvens rullar han in i ett rakt armlås som Svensson försöker försvara, till sist hamnar han stående med Vieira hängande i hans översträckta arm. Domaren kastar sig in för att bryta och Svensson ligger kvar på mattan med smärtor i armen. Vieira är mästare.

Yousef enkelt mästare

Hemmasonen Besam Yousef har gått alla sina matcher i The Zone FC och skulle nu få äran att gå om titeln i weltervikt. Mot honom ställdes inhopparen Joao Neves från Portugal, en kille som tyvärr inte hade mycket att sätta emot.

Neves börjar förvisso aggressivt med vilda krokar men en lugn Yousef säkrar sin klinch och träffar där med flera hårda knän innan han mer eller mindre drar ner Neves på marken. Där lyckas han snart ta ryggen på sin motståndare och sätter strypningen efter den dryg minut.

Cheng låste ut Kaeshov

Andrei Kaeshov var den som fått äran att möta den omskrivne Victor Cheng som ännu en gång gick match i The Zone FC. Kaeshov satsar inledningsvis på tunga slag medan en rörlig Cheng avlossar flera höga sparkar vilket inkluderar en rundspark som är en hårsmån från att träffa riktig bra till publikens stora jubel.

Cheng växlar sen tempo, tar ner sin motståndare och kontrollerar honom från sidan. I nästa sekvens låser han upp Kaeshov med en triangel från toppen och börjar jobbba på den fria armen. Efter en stunds arbetande sitter låset och Kaeshov tvingas klappa för en americana.

Nilsson vann äntligen

Sveriges första kvinnliga proffsfighter, Elina Nilsson ville mot holländskan Melissa Lan ta sin första seger. Den nyblivna svenska mästarinnan i thaiboxning visade också direkt att hon var bättre än någonsin.

Svenskan har kontrollen stående och holländskan sökte hela tiden nedtagningar. Hon lyckas även ta ner Nilsson som dock försvarar sig bra och även kan svepa och själv hamna överst. Efter det är det bara Nilsson som styr, både stående samt på marken de få gånger hamnar där. Lan hittar inte distansen stående och Nilsson plockar poäng med både sparkar och slag. När matchen är slut står hon som solklar segrare.

Farrell stoppade Svenssons svit

Löftet Christoffer Svensson hade siktet inställt på en femte raka seger mot Sean Farrell tävlandes för MMA Barcelona Team. Farrell är den som är aggressiv direkt och träffar med slag och en till synes överraskad Svensson låser upp Farrell mot buren för att stoppa dennes offensiv.

Farrell träffar sen sin motståndare med ytterligare knän och sparkar och en skakad Svensson dyker desperat på en nedtagning. Den lyckas men i nästa sekund sveper Farrell svensken och regnar ner slag mot Svensson som inte kan försvara sig. Domaren kastar sig in för att bryta och en rejält skakad Svensson förs senare till sjukus med hjärnskakning. Farrell går nästa match den 24 april i Superior Challenge mot Farshad Farsiani, den vill jag inte missa.

Resultatet i sin helhet har vi tidigare publicerat på Kampsport24 och läs mer om de övriga matcherna på galan i MMABloggen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

1 timme sedan

Svensk storseger mot Skottland

2 timmar sedan
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.

En ny början – men vart går landslaget med Tomasson?

igår 20:24
Sommaren 2004 hyssjade Jon Dahl Tomasson de svenska supportrarna på Estádio do Bessa i Porto, i det klassiska "Due-Due"-mötet. Nära 20 år senare står han på en sliten liten arena i samma stad. Som svensk förbundskapten. Så kan det gå. Frågan är hur det ska gå.