Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Intervjuer från The Zone FC

- 29/03/2010, 10:25 -
1 av 3

Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24

2 av 3

Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24

3 av 3

Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24

Nyheter24 passade på att prata med ett par av de fighters som vann sina matcher under lördagens gala.

 kvällens sista match blev det brassen Fernando Vieira som tog hem bältet genom den imponernade segern över Martin Svensson. Tillsammans med Murilo ”Ninja” Rua och hans manager som också fungerade som tolk svarade den nyblivne mästaren på ett par frågor från Nyheter24.

- Jag är tacksam för att min motståndare ville möta en fighter från Brasilien med BJJ som bakgrund, det är många som inte vill det, säger Vieira genom sin tolk.

Vad tycker du om Svenssons kvalité?

- Han är ung och duktig, med hans längd är han riktigt farlig. Men jag tror han är för ung ännu, men han kommer bli bra.

Vieira är också imponerad av arrangemanget och publiken.

- Det var en fantastiskt gala, publiken är välutbildad och förstår sporten. Allting runtomkring är också väldigt väl arrangerat och jag är glad över att få gå match i Sverige. Det kommer att bli kul att komma tillbaka igen för att försvara mitt bälte, när det blir hänger på min manager, säger Vieira avslutningsvis.

Stolt mästare

The Zones första mästare blev Besam Yousef som vann enkelt mot portugisen Joao Neves. Bältet ser Yousef som ett steg på vägen.

- Jag är riktigt glad att jag fick en titelmatch, det är riktigt stort att ha ett bälte, det är ju inte ett bälte i UFC men en början i alla fall, säger en glad Yousef.

Vad säger du om matchen?

- Jag är nöjd så klart, men jag hade ju inte riktigt räknat med att vinna genom rear naked choke, men jag tog vad jag fick. Han svingade som jag trodde inledningsvis så det var bara att att vänta på läget, när vi sen kom ner på marken ville jag bara hamna överst.

Cheng genomförde sin plan

Victor Cheng tog sin fjärde seger genom vinsten mot Andrei Kaeshov och den omvända triangeln han jobbade från var något han tränat speciellt på.

- Jag ville ha triangeln för att sen gå på hans arm, på träning har jag märkt att folk oftast klappar för armen snarare än strypet. Så det är en grej jag kört en hel del. Men Kaeshov var hård, jag hörde hur det knakade och gick sönder i hans arm, han ville verkligen inte ge sig, säger Cheng

Cheng bjöd också hemmapubliken på en snurrspark, något som också visade sig vara genomtänkt.

- Jag har fått höra lite att jag inte är tillräckligt aggressiv stående så jag ville testa lite grejor, som den där rundsparken. Jag och min tränare Reza jobbar på en del sånt, ovanliga saker som fungerar, säger Cheng.

Vad har du för planer nu?

- Först och främst ska jag ut och ha riktigt kul ikväll, sen får vi se när det blir match.

Fullspäckat schema för Elina

Elina Nilsson tog äntligen sin första seger som proffs mot Melissa Lan och var till större delen nöjd med sin prestation.

- Jag är nöjd, jag lyckades med större delen av min gameplan. Enda gången jag blev orolig var när jag slarvade i hennes guard och hon gick på armlås. Det känns också fantastiskt bra att få en seger, 1-2 låter betydligt bättre än 0-3, säger Nilsson.

Kände du dig starkare än henne?

- Vi var nog jämnstarka men jag tror att min kondition var bättre än hennes hon var också väldigt stark i klinch så det var jobbigt där.

För bara ett par veckor sen vann Elina SM i thaiboxning något hon tycker sig ha kombinerat bra med träningen inför den här matchen.

- Fram till SM var det bara thaiboxning, sen blev det istället bara MMA de sista veckorna nu. Jag stängde liksom av efter SM och kunde fokusera helt på det här och det har funkat bra tycker jag, säger Elina.

Vad har du för planer framöver?

- Jag ska först och främst gå match i thaiboxning på Muay Thai Arena här i Göteborg den 24 april, sen blir det EM i thaiboxning som går i Rom i juni. Efter det hoppas jag kunna åka till någon av våra samarbetsklubbar i England och träna i sommar, förhoppningsvis får jag också någon match då. Om det är MMA eller thaiboxning spelar egentligen inte någon roll, jag tar vad jag får.

Fler segerintervjuer hittar du hos MMABloggen.