1 av 2
Bleard tävlar i Malmö.
2 av 2
Bleard tävlar i Malmö. - Foto: Hamid Shokatyan/Alexandra Blomqvist

Stark trupp till karate-NM i Tallin

18 svenska deltagare skickas till karate-NM i Tallin. Förra året kom den svenska truppen hem med fem individuella guld och ett lagguld.


Karatelandslagets general manager Birgitta Lindblom är hoppfull inför mästerskapen i helgen och tror att förra årets framgångar kan överträffas. Det kommer att tävlas i junior och seniorklasser i kata och kumite i Estland.

- Vi satsar allt på att försöka överträffa fjolårets suveräna resultat på NM med fem individuella guld och ett lagguld, säger karatelandslagets Birgitta Lindblom till Nyheter24.

På damsidan i kumite ska Joanna Stassos försvara sitt guld från i fjol. Joanna från Stockholm är favorit till att försvara guldet I 68-kilosklassen. Även Gulsah Akdag, som tävlar i 55-kilosklassen, bör ha goda chanser på guldet.

Karen Pacull från Stockholm tävlar i 50-kilosklassen som tyvärr bara lockat två deltagare. Alltså har även Pacull goda chanser att ta guld.

På herrsidan i kumite har Sverige en mycket stark medaljkandidat i Kalate Akolor från Djursholm. Akolor tog guld i 75-kilosklassen senast det begav sig och bör gälla som favorit även i år.

Bleard Amagjekaj från Borås, som är nyss hekommen från tävlingar i USA, ställer upp i 84-kilosklassen.

Bleard, som tränar på heltid, har som mål att ta medalj på VM i Serbien senare i år. Även Bleard har goda chanser att gå långt i tävlingen.

I +84-kilosklassen har man höga förhoppningar på Aleksander Subosic. Subosic förlorade med minsta marginal förra årets final, men i år finns mycket goda chanser till en revasch.

I kata har Sverige två starka kandidater till guldet. Karin Hägglund från Stockholm och Micaela Byström från Kramfors har båda bra chans på medalj, trots det tolv kvinnor starka startfältet. Tjejerna möttes nyligen på tävlingen Katapokalen i Stockholm. Den gången vann Hägglund.

/
/
/
/
Senaste nytt

Svenska VM-medaljörer inomhus

2 timmar sedan

Duplantis vinner även när det går emot

3 timmar sedan
Världsstjärna är ett något slitet uttryck som emellanåt används slarvigt. För Armand "Mondo" Duplantis blir det en bock i alla rutor. Förmågan att reda ut en riktigt svår situationen stärker bara bilden av fenomenet till stavhoppare.

Kramer tog VM-silver: "Kan inte vara gladare"

3 timmar sedan
Andreas Kramer tog silver på 800 meter på inomhus-VM i Glasgow. Det är svenskens första VM-medalj i karriären. Jag kan inte vara gladare, säger Kramer.

Duplantis värderar nya VM-guldet extra högt

igår 21:12
Världen fick se en annan sida av Armand Duplantis. Den i brygga, den som vinglar vid stupet men hittar balansen och till slut vinner VM-guldet överlägset. Det är den jobbigaste guldmedalj jag fått. Den är extra speciell. Jag värderar det här högt, säger han efter det sanslösa dramat i Emirates arena i Glasgow.

Björn gjorde sitt första mål för Chelsea

igår 20:58
Landslagsbacken Nathalie Björn lämnade i januari Everton för topplaget Chelsea. Nu vet Björn hur det känns att göra mål för Londonklubben i ligan.

Foden frälste City – vände derbyt mot United

igår 18:36
Manchester City låg under i derbyt hemma mot United. Då slog Phil Foden till – två gånger om. 23-åringens två fullträffar låg bakom 3–1-segern och City hakar fortsatt på Liverpool i Premier League-toppen.