1 av 2
Bleard tävlar i Malmö.
2 av 2
Bleard tävlar i Malmö. - Foto: Hamid Shokatyan/Alexandra Blomqvist

Stark trupp till karate-NM i Tallin

18 svenska deltagare skickas till karate-NM i Tallin. Förra året kom den svenska truppen hem med fem individuella guld och ett lagguld.


Karatelandslagets general manager Birgitta Lindblom är hoppfull inför mästerskapen i helgen och tror att förra årets framgångar kan överträffas. Det kommer att tävlas i junior och seniorklasser i kata och kumite i Estland.

- Vi satsar allt på att försöka överträffa fjolårets suveräna resultat på NM med fem individuella guld och ett lagguld, säger karatelandslagets Birgitta Lindblom till Nyheter24.

På damsidan i kumite ska Joanna Stassos försvara sitt guld från i fjol. Joanna från Stockholm är favorit till att försvara guldet I 68-kilosklassen. Även Gulsah Akdag, som tävlar i 55-kilosklassen, bör ha goda chanser på guldet.

Karen Pacull från Stockholm tävlar i 50-kilosklassen som tyvärr bara lockat två deltagare. Alltså har även Pacull goda chanser att ta guld.

På herrsidan i kumite har Sverige en mycket stark medaljkandidat i Kalate Akolor från Djursholm. Akolor tog guld i 75-kilosklassen senast det begav sig och bör gälla som favorit även i år.

Bleard Amagjekaj från Borås, som är nyss hekommen från tävlingar i USA, ställer upp i 84-kilosklassen.

Bleard, som tränar på heltid, har som mål att ta medalj på VM i Serbien senare i år. Även Bleard har goda chanser att gå långt i tävlingen.

I +84-kilosklassen har man höga förhoppningar på Aleksander Subosic. Subosic förlorade med minsta marginal förra årets final, men i år finns mycket goda chanser till en revasch.

I kata har Sverige två starka kandidater till guldet. Karin Hägglund från Stockholm och Micaela Byström från Kramfors har båda bra chans på medalj, trots det tolv kvinnor starka startfältet. Tjejerna möttes nyligen på tävlingen Katapokalen i Stockholm. Den gången vann Hägglund.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.