Fredag 1 Jul
Stockholm

Stark trupp till karate-NM i Tallin

1 av 2
Bleard tävlar i Malmö.
2 av 2
Bleard tävlar i Malmö. Foto: Hamid Shokatyan/Alexandra Blomqvist

18 svenska deltagare skickas till karate-NM i Tallin. Förra året kom den svenska truppen hem med fem individuella guld och ett lagguld.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Karatelandslagets general manager Birgitta Lindblom är hoppfull inför mästerskapen i helgen och tror att förra årets framgångar kan överträffas. Det kommer att tävlas i junior och seniorklasser i kata och kumite i Estland.

- Vi satsar allt på att försöka överträffa fjolårets suveräna resultat på NM med fem individuella guld och ett lagguld, säger karatelandslagets Birgitta Lindblom till Nyheter24.

På damsidan i kumite ska Joanna Stassos försvara sitt guld från i fjol. Joanna från Stockholm är favorit till att försvara guldet I 68-kilosklassen. Även Gulsah Akdag, som tävlar i 55-kilosklassen, bör ha goda chanser på guldet.

Karen Pacull från Stockholm tävlar i 50-kilosklassen som tyvärr bara lockat två deltagare. Alltså har även Pacull goda chanser att ta guld.

På herrsidan i kumite har Sverige en mycket stark medaljkandidat i Kalate Akolor från Djursholm. Akolor tog guld i 75-kilosklassen senast det begav sig och bör gälla som favorit även i år.

Bleard Amagjekaj från Borås, som är nyss hekommen från tävlingar i USA, ställer upp i 84-kilosklassen.

Bleard, som tränar på heltid, har som mål att ta medalj på VM i Serbien senare i år. Även Bleard har goda chanser att gå långt i tävlingen.

I +84-kilosklassen har man höga förhoppningar på Aleksander Subosic. Subosic förlorade med minsta marginal förra årets final, men i år finns mycket goda chanser till en revasch.

I kata har Sverige två starka kandidater till guldet. Karin Hägglund från Stockholm och Micaela Byström från Kramfors har båda bra chans på medalj, trots det tolv kvinnor starka startfältet. Tjejerna möttes nyligen på tävlingen Katapokalen i Stockholm. Den gången vann Hägglund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.