Måndag 2 Aug
Stockholm

Landslagsplatser på spel i ju-jutsu-SM

Sara Widgren vann i 55 och 62-kilosklassen.
1 av 12
Sara Widgren vann i 55 och 62-kilosklassen. Foto: nackadojo.com
2 av 12
3 av 12
4 av 12
5 av 12
6 av 12
7 av 12
8 av 12
9 av 12
10 av 12
11 av 12
12 av 12

På lördag avgörs SM i ju-jutsu i Sollentuna. Landslagsplatser och medaljer står på spel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När SM avgörs på lördag i Sollentuna står inte bara SM-guld på spel. De som vinner sin respektive viktklass får frågan om de vill ingå i den landslagsgrupp som coachas av Martin Ingholt.

- Den som vinner SM får automatiskt frågan av mig om de kan tänka sig att tävla internationellt och är beredda att lägga ner den tid och det engagemang som enligt mig krävs, säger Martin Ingholt till Nyheter24.

Herrarna tävlar i fyra viktklasser och bland de tävlande finns flera titelförsvarare. I -69-kilosklassen ska Jonas Lund från NKC försöka försvara sitt guld, i -77-kilosklassen har Växsjö JJK:s Marcus Johansson ett guld att försvara och i -85-kilosklassen är Alexander Jansson från Gävle JJK regerande mästare.

Alla viktklasser har fyra deltagare, som genom att komma högst upp i svenska jujutsuligan, kvalificerat sig till SM. Där möts de i semifinaler och final. Hela lottningen finns på Jujutsu.se.

I damklasserna tävlar man i klasserna -55, -62 och -70 kilo. Sara Widgren från Nacka Dojo, som i och med segern i Nordic Cup i -62-kilosklassen i sista stund kvalificerade sig till -62-kilosklassen, tävlar på lördag även i -55-kilosklassen.

I -62-kilosklassen är Helena Hugosson från Nacka Dojo regerande mästare och i -70-kilosklassen är det Veronica Kumlin, som till vardags representerar Linköpings BK.

De som har en landslagsplats att försvara på damsidan och finns med på SM är; Sara Widgren(-55 kilo), Sara Svensson JJK Samurai(-62 kilo), Helena Hugosson(-62 kilo), Annika Lindström Kraftverket JJA(-70 kilo) och Veronica Kumlin(-70 kilo).

På herrsidan är det; Christian Karlsson NKC(-62 kilo), Alexander Ferm SKIFT(-69 kilo), Jonas Lund(-69 kilo), Marcus Johansson(-77 kilo) och Alexander Jansson(-85 kilo).

- Jag vill se att de som nu ingår i landslagsgruppen kan prestera under press. De är viktigt att de får uppleva och visa att de kan leverera under press inför internationella mästerskap, avslutar Martin Ingholt för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela