1 av 5
- Foto: Simon Dawson/AP
2 av 5
- Foto: Matthias Rietschel/AP
3 av 5
- Foto: Jason DeCrow/AP
4 av 5
- Foto: Frank Augstein/AP
5 av 5
- Foto: Isaac Brekken/AP

Många vill möta Vladimir Klitjko

David Haye gör allt för att få möta bröderna Klitjko innan han drar sig tillbaka från boxningen 2011.


I en intervju till brittiska Sky News i dag, sa WBA-mästaren i tungvikt David Haye att han inte bryr sig vem av bröderna han möter härnäst.

Det viktigaste för Haye är att han erövrar de övriga tungviktsbältena som i dag ägs av bröderna Klitjko.

- De är killar som precis som jag har tungviktsbälten. Jag kommer göra allt jag kan för att få till en match mot någon av dem, säger Haye till Sky News. Haye förtydligade än en gång att han kommer att dra sig tillbaka innan han fyller 31, vilket han gör i oktober 2011.

Detta innebär att han har ganska bråttom att förverkliga sina planer.

Tyvärr för Haye, så är det faktum att han har kort om tid på sig, bara ett av de hinder han har att brottas med. Först på tur att möta Vladimir Klitjko är nämligen Alexander Povetkin.

Povetkin är rankad 1:a i IBF-organisationen och får om han vill chansen att boxas om titeln i ett möte mot Vladimir Klitjko. Vladimir är också ägare till WBO och IBO-bältena.

Men i proffsboxningens värld behöver inte turordning betyda så mycket. Enligt Fightnews ryktas det att Haye och hans team kan köpa Povetkins plats för 700 000 euro. Till Sky News säger Haye att han snart kommer att börja förhandla om sin nästa match.

För att krångla till det ännu mer så har den legendariske promotorn Bob Arum lagt sig i. Han menar att om Povetkin inte tar matchen mot Vladimir så är Arums boxare Samuel Peter redo att ta matchen.

Peter är enligt IBF-rankingen den boxare som står på tur att möta Vladimir om inte Povetkin ställer upp. Detta spelar dock ingen roll om Haye är beredd att betala Povetkin för att få matchen.

Om förhandlingarna mellan Povetkin och Haye skulle fallera, så har Bernard Hopkins, som nyligen vann mot Roy Jones JR i en efterlängtad men ganska tråkig match, uttryckt att han skulle vilja möta Haye, enligt Fightnews.

Fortsättning följer.


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!