Lördag 25 Sep
Stockholm

Resultat från SM i ju-jutsu

Sara Widgren
Sara Widgren. Foto: nackadojo.com

Sara Widgren från Nacka Dojo vann två viktklasser när SM i ju-jutsu avgjordes i Sollentuna under lördagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det gick bra för stockholmsklubben Nacka Dojo när SM avgjordes. Sara Widgrens två guld i -55-kilosklassen och -62-kilosklassen var två av de sammanlagt sju medaljer som Nacka Dojo bärgade. Även Gävle JJK gjorde en stark insats då de tog två brons och ett guld.

Den unga talangen Sara Widgren fortsätter att imponera. Hon var tidigare i år nominerad till Nyheter24:s stora pris och tog för inte länge sedan dubbla segrar i hemmaklubbens turnering Nordic Cup, även den gången i -55 och-62-kilosklasserna.

Lördagens tävlingar i Sollentuna var första gången Sara tävlade som senior i SM-sammanhang. Skador och sjukdomar har tidigare hindrat gymnasietjejen från att delta.

Inför tävlingarna hade Sara stora förhoppningar på att ta guld i -55-kilosklasen, men var mer osäker gällande hennes chanser i -62-kilosklassen.

- I -55-kilosklassen kände jag från början att jag hade stora chanser. I -62-kilosklassen var jag mer osäker, då jag visste att jag hade två väldigt tuffa motståndare i Sara Svensson (Samurai) och Helena Hugosson (Nacka Dojo). Men när jag slog Sara kändes det riktigt bra, berättar Widgren för Nyheter24.

I finalen mötte Widgren tuffast tänkbara motstånd i klubbkamraten Helena Hugosson. Matchen blev helt jämn och klubbkompisarna slutade på samma poäng. Tack vare en mer ippon än Helena drog Sara till slut det längsta strået och tilldömdes segern.

- Nu känns det jättebra, men jag är grymt mör i hela kroppen. Efter allt slit känns det väldigt skönt att det slutade med segrar. Jag är lika nöjd med båda gulden. Jag kan verkligen inte skilja på dem, säger en lycklig Sara till Nyheter24.

Nästa stora tävling för Widgren är Paris Open kommande helg. Då kommer hon att få möta tufft internationellt motstånd. Sara gissar att Frankrike i och med hemmaplan kommer att ha många duktiga tjejer med. I Paris kommer Widgren att tävla i sin naturliga viktklass, som är -55-kilo.

Sedan i slutet av nästa månad, 28-29 maj, är det dags för junior-EM. Där tävlar Sara för en gångs skull med jämnåriga tjejer.

Alla resultat från jujutsu-SM i Sollentuna finns på svenska jujutsufederationens hemsida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela