Fredag 3 Dec
Stockholm

Resultat från karate-NM

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Sverige tog 16 medaljer när ett mycket jämnt nordiskt mästerskap avgjordes i Tallinn i helgen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Finland vann lagtävlingen i det mycket jämna karate-NM, med sju guld.

Sverige, som hade sex guld, fem silver och fem brons, slutade på en fjärdeplats i nationstävlingen.

Mest framgångsrika den här gången var de svenska damerna och i synnerhet de som tävlade i kata. Mia Karlsson och Agnes Väppling inledde katatävlingarna med varsitt guld i juniorklasserna.

På seniorsidan i kata blev det en helsvensk final mellan Karin Hägglund och Micaela Byström. Hägglund vann knappt med 3-2. Tre guld av damerna i kata var en stor framgång. Sam Birivands brons blev den enda svenska medaljen i herrarnas kata.

I kumitetävlingen tog herrarna två guld genom Arvin Rezaie och Kalate Akolor. Akolor hade ett tungt favoritskap inför tävlingarna och höll för trycket. Arvin däremot fick gå en tuffare väg mot guldet. I semifinalen skadade han sig och fick uppsöka sjukhus. Väl tillbaka vann han finalen överlägset med 8-1.

- Även Mohamed Bedri ska ha ett extra plus, som om han inte träffat sin motståndare så illa i semifinalen, skulle ha vunnit sin klass med bravur, säger förbundskapten Sasha Petrovic till Nyheter24.

På damsidan motsvarade även Gulsah Akdag förväntningarna och tog ett väntat guld.

En annan favorit på kumitesidan, som inte nådde riktigt ända fram, var Aleksandar Subosic. Enligt Birgitta Lindblom, som är general manager på karateförbundet, bollade Aleksandar med den estniske förre världsmästaren Luhamaa. I finalen gjorde dock Subosic en sämre match då han förlorade mot en mindre namnkunnig motståndare.

- Vi är nöjda med allas insatser, men vill ändå framhålla ungdomarna, då många var debutanter och levererade långt mer än vad vi förväntat, konstaterade förbundskaptenerna Ky Buon Tang och Sasha Petrovic för Nyheter24.

Alla resultat och de övriga svenska medaljörerna hittar du på svenska karateförbundets hemsida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela