Liddell möter Franklin

Efter mycket spekulaton är det nu klart att Chuck Liddell och Rich Franklin möts på UFC 115.


Det skulle ha varit Chuck Liddell och Tito Ortiz i huvudmatchen för UFC 115 den 12 juni. De båda är tränare för den aktuella säsongen av The Ultimate Fighter men rykten har länge sagt att Ortiz hoppat av matchen och att Rich Franklin skulle ersätta.

Det har länge förnekats av Dana White men nu har UFC presenterat galan som fått namnet "Liddell vs Franklin".

Där möts då de gamla mästarna Liddell och Franklin för första gången. Sen Franklin förlorade sitt bälte i mellanvikt till Anderson Silva har han vunnit tre av fem matcher, i sin senaste match blev han utslagen av Vitor Belfort på UFC 103.

Liddell har haft det ännu tyngre än Franklin och har förlorat hela fyra av sina fem senaste matcher. I april 2008 blev han knockad av Mauricio "Shogun" Rua och uppmanades från flera håll att pensionera sig, nu ska han gå match igen.

Trots deras motgångar är de två av organisationens mest uppmärksammade namn och intresset kring matchen lär bli stort.

Galan går i Kanada och närmare bestämt Vancouver och i den andra matchen ställs Mirko "Cro Cop" Filipovic mot Pat Barry. Dessutom möts Paulo Thiago och Martin Kampmann samt Tyson Griffin och Evan Dunham.

/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.