Söndag 28 Nov
Stockholm

Foreman ser fram emot match på Yankee Stadium

1 av 2
2 av 2

WBA-mästaren i lätt mellanvikt Yuri Foreman möter 5 juni Miguel Cotto på Yankee Stadium.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den israeliske WBA-mästaren Yuri Foreman, försvarar för första gången sin titel mot Miguel Cotto från Puerto Rico.

Kombattanterna möttes nyligen i New York Yankee Stadiums innerplan för fotografering och presskonferens.

- Bältet blir tyngre när du har ett kommande titelförsvar. Jag är van att vara underdog. Både som jude uppväxt i det forna Sovjet och när jag utmanade Daniel Santos. Det är inget nytt för mig, säger Foreman enligt Boxing.fanhouse.

Miguel Cotto, som nyligen förlorade mot Manny Pacquiao, är favorit mot den relativt oprövade mästaren. Matchen är väldigt haussad på grund av att Foreman bor och tränar i New York.

New York är en stad med väldigt många judiska innevånare, som alla troligtvis kommer gå man ur huse för matchen. Detsamma kan man nog säga om stadens alla puertoricaner. Båda boxarnas ursprung skapar förutsättningar för en stor föreställning med en taggad publik.

- Det är väldigt stort för mig att boxas på Yankee Stadium och försvara titeln i New York, världens huvudstad. Det är ett häftigt ansvar att vara världsmästare, säger Foreman på presskonfersensen enligt Boxing.fanhouse.

Matchen 5 juni mellan Yuri Foreman och Miguel Cotto är det första eventet på nya Yankee Stadium som inte är en basebollsmatch. Stadion rymmer 52 325 åskådare och kommer med stor sannolikhet vara fylld till bredden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela