Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gladiatorspelen II “The last man standing”

- 16/04/2010, 11:50 -
1 av 2

Coloseum

2 av 2

Claudio Bresciani/ ScanpixSweden

I dag fredag är det dags för Gladiatorspelen II i Skövde. Det är en öppen tävling för amatörer i kampsportsstilen K-1.

2007 hölls Gladiatorspelen första gången, nu är det alltså dags för uppföljaren. Det var planerat att åtta man i -67-kilosklassen skulle göra upp om segern, men sjukdomar har decimerat startfältet till sex man. Det kommer också att gå sex så kallade “superfights” i spridda viktklasser.

Arrangören Coloseum satsar hårt på att galan ska efterlikna de stora internationella kampsportsgalorna och man har lagt ner mycket arbete på inramningen.

hemsidan lovar man bland annat profssionellt ljud och ljus, uppträdanden mellan matcherna, alkoholtillstånd, musik vid ingång och den obligatoriska efterfesten.

Stort dragplåster blir förre världsmästaren i thaiboxning och kampsportsprofilen Rickard Nordstrand, som kommer att vara konferencier.

Tävlingen går i en konsertlokal i centrala Skövde. Tävlingen är öppen, vilket innebär att alla som är medlemmar i Svenska Budo och Kampsportsförbundet är välkomna att delta.

Deltagare i huvudtävlingen är:

Dan Magnusson (SiamclubSkara), Kristian Ageton (Coloseum Fightcenter), Oskar Karlsson (Coloseum Fightcenter), Freddie Karlsson (Combat Academy), Max Ramqvist (Slagskeppet MT) och Morgan Johansson (Skagersvik Kickboxning).

Superfights

-63kg

Rafat Almadici (Malmö MT) vs Rodrigo Oyandel (Slagskeppet MT)

-71kg

Sebastian Gran (Jönköpings Kickboxningsklubb) vs Richard Johansson (Combat Academy)

-75kg

Mats Pettersson (Jönköpings Kickboxningsklubb) vs Oliver Hermansson (Combat Academy)

-81kg

Mahmod Elgorenje (Malmö Muay Thai) vs Mattias Johansson (Combat Academy)

-91kg

Johan Andersson (Coloseum Fightcenter) vs Henrik Björkman (Skara Thaiboxningsklubb)

+91kg

Jonny Iversen (Skagersvik Kickboxning) vs Niclas Hjelm (Skara Thaiboxning)

Tävlingen börjar klockan 19.00.