Måndag 18 Okt
Stockholm

Storvreta vann första SM-guldet

Aldrig tidigare hade Storvreta vunnit ett SM-guld i innebandy. Men i dag var det dags – när Caperiotäby besegrades med 5-2 i finalen.– Vi är riktigt värda det här, säger tvåmålsskytten Henrik Stenberg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Storvreta inledde klart bäst och fick en drömstart i Globen när landslagstalangen Henrik Stenberg satte 1-0 till Uppsalalaget efter knappt tre minuter.

Trots övertaget stod sig resultatet perioden ut - och efter pausvilan vaknade Caperiotäby till. Man kvitterade omgående genom Rickie Hyvärinen efter en läcker backhandpass från Danne Bron-Sundbom.

Men efter målet klev en annan finländare in i matchen på allvar. Storvretas Mika Kohonen spelade först fram till Jesper Berggren som satte 2-1, innan Kohonen själv stänkte upp 3-1 i krysset på ett frislag.

Caperiotäby svarade och reducerade, med en del tur, till 3-2 när Rasmus Sundstedt slängde iväg ett skott från halva plan som letade sig in i mål.

Men närmare än så kom man inte. I öppet mål tryckte Hannes Öhman in 4-2, innan Henrik Stenberg satte spiken i kistan. Storvreta kan därmed fira ett SM-guld för första gången i klubbens 21-åriga historia.

– Vi är ett bättre lag på alla positioner. Vi har en fantastisk målvakt och backarna är ju en division bättre än Täbys. Vi är riktigt värda det här, det känns helt fantastiskt, säger Henrik Stenberg till unt.se.

Kommentera
Kopiera länk
Dela