Tisdag 30 Nov
Stockholm

OS-brottaren testas i Moskva

1 av 2
2 av 2

I morgon går Eddy Bengtsson en MMA-match mot den fruktade Aleksander Emelianenko. Den nya sporten räddade honom ur en svår depression.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Få tror att OS-brottaren Eddy Bengtsson  ska ha någon chans mot Aleksander Emelianenko på fredag när de båda möts i organisationen ProFC i Moskva. Eddy själv ser det dock på ett annat sätt.

- 99 procent av världens befolkning tror att jag kommer att bli slaktad, men det tror inte jag, säger Bengtsson till Sportbladet.

Aleksander är lillebror till Fedor med samma efternamn, av många ansedd som världens bästa någonsin och han själv är minst sagt meriterad. Under karriären har han gått 19 matcher och 15 av dessa har slutat med seger för ryssen.

Senast han förlorade var för fyra år sedan, sen dess har han vunnit sex matcher i den första ronden.

Nu ska han ställas mot Bengtsson som förvisso är en mycket meriterad brottare, men han har endast gått fyra MMA-matcher.

Vann över depressionen

För Eddy har dock sporten varit en väg tillbaka från den depression han drabbades av efter att han la ner brottningen år 2007.

– Jag trodde inte på det här med utbrändhet, att det bara var mesar som drabbades. Jag var en hård brottare som skulle klara vad som helst, men det var som om någon sparkade undan benen på mig. Jag hamnade i en jävligt djup depression. Jag förstår att min fru tröttnade på mig till slut, säger Bengtsson till Sportbladet.

Med MMA hittade han tillbaka till sig själv och hos Gladius MMA hittade han den gemenskap han saknat från brottningen.

– Träning är det enda läkemedlet som fungerar när jag mår dåligt. Jag har varit nere på botten, men nu är jag på väg uppåt och mår bra. Det fanns en utväg. När jag började träna vägde jag närmare 150 kilo och var i fruktansvärt dålig form. Efter åtta veckor hade jag gått ner 20 kilo och började känna igen mig själv igen, säger Bengtsson till Sportbladet.

För ett par veckor tog Bengtsson silver på VM i submission wrestling när det hölls i Krakow, imorgon kan han visa att han klarar av att matcha de bästa även i MMA.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Medaljregn på VM