1 av 2
- Foto: Claus Bonnerup/AP
2 av 2
- Foto: Frank Hormann/AP

Boxning – titelmatcher i helgen

Publicerades: 23 Apr 2010, 12:09, Uppdaterades: 23 Apr 2010, 15:35

Lördagen bjuder på ett antal heta titelmatcher där den kanske hetaste är Super Six-mötet mellan Mikkel Kessler och Carl Froch.


Mikkel Kessler och Carl Froch har ägnat veckan innan match åt verbala slagväxlingar och verkar säkra på seger båda två. Räkna med hetta och intensitet från rond ett i super mellanvikts-matchen, där Froch försvarar sitt nyvunna WBC-bälte. Matchen ingår i gruppspelsfasen av turneringen Super Six World Boxing Classic.

På galan i Danmark, där Kessler mot Froch är huvudmatchen, så måste en annan match nämnas, även om det inte är en titelmatch.

Svenske supertalangen Erik Skoglund gör sin debut som proffs när han möter Viktor Szalai från Ungern. Skoglund är nyblivet proffs sedan han skrev på för tyska proffsstallet Sauerland Event. Ungraren han möter ser ut att vara en medvetet lätt matchning för svensken.

I Hamburg bjuds det på lördagen på två titelmatcher.

I huvudmatchen tar sig WBO-mästaren i lätt tungvikt Jürgen Brähmer an utamanaren Nicolas Plotinsky, som trots det polskklingande namnet är från Argentina. Brähmer laddade inför matchen med att släcka sin egen brinnande bil, men rapporterar till Fightnews att det inte var en “big deal”.

Den andra titelmatchen på galan är mellan obesegrade tyskan Susi Kentikian och landsmaninnan Nadia Raoui. Kentikian är oerhört stor i Tyskland och ett affischnamn för damboxningen. Hon försvarar på lördag IBF, WBA och WBO-titlarna i flugvikt.

I Kalifornien gör mexikanen Alfredo Angulo och colombianen Joel Julio upp om WBO:s interim-titel i junior mellanvikt. Matchen är dock inte galans huvudmatch.

Huvudmatchen går i tungviktsdivisionen mellan polacken Tomasz Adamek och Cristobal Arreola från USA. I potten för tungviktarna ligger IBF:s internationella titel, som inte är den riktiga IBF-titeln, den hålls av Vladimir Klitjko.

/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Erabi Hammarbys derbyhjälte efter premiärmål

igår 21:18

Dubbla världsrekord – Kipyegon slog till igen

igår 20:34
Världsrekord – igen. Faith Kipyegon, Kenya, slog sitt andra världsrekord på en vecka när hon vann 5 000 meter i Diamond League i Paris. Även Lamecha Girma, Etiopien, slog till på 3 000 meter hinder och putsade ett 19 år gammalt rekord.

Bara oavgjort för Rosengård: Parkerar bussen

igår 20:06
Rosengård jagar topplagen i damallsvenskan. 0–0 borta mot Uppsala tar inte skåningarna särskilt mycket närmare. Det känns som att de står med sin parkerade buss framför deras mål, säger Emma Jansson i Viaplay.

Inzaghi: Har en plan för att stoppa Haaland

igår 19:22
Hur stoppar man Manchester Citys Erling Braut Haaland? Inters tränare Simone Inzaghi har i alla fall en plan. Jag har förberett något, säger Inzaghi till Nettavisen inför Champions League-finalen.

Svenskarna långt från täten: "Vad händer?"

igår 18:54
De kommer från England, Tyskland, Skottland, Danmark, Sydafrika och Finland... men inte Sverige. De blågula golfhoppen lyser med sin frånvaro i toppen av Scandinavian Mixed.

Sörenstams sista show i Sverige: "Det här räcker"

igår 18:38
Var fredagens runda Annika Sörenstams sista show i Sverige? Mycket talar för det. Jag tror att det här räcker, säger golfikonen efter att ha missat kvalgränsen på Ullna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.