Tisdag 30 Nov
Stockholm

Boxning – titelmatcher i helgen

1 av 2
2 av 2

Lördagen bjuder på ett antal heta titelmatcher där den kanske hetaste är Super Six-mötet mellan Mikkel Kessler och Carl Froch.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mikkel Kessler och Carl Froch har ägnat veckan innan match åt verbala slagväxlingar och verkar säkra på seger båda två. Räkna med hetta och intensitet från rond ett i super mellanvikts-matchen, där Froch försvarar sitt nyvunna WBC-bälte. Matchen ingår i gruppspelsfasen av turneringen Super Six World Boxing Classic.

På galan i Danmark, där Kessler mot Froch är huvudmatchen, så måste en annan match nämnas, även om det inte är en titelmatch.

Svenske supertalangen Erik Skoglund gör sin debut som proffs när han möter Viktor Szalai från Ungern. Skoglund är nyblivet proffs sedan han skrev på för tyska proffsstallet Sauerland Event. Ungraren han möter ser ut att vara en medvetet lätt matchning för svensken.

I Hamburg bjuds det på lördagen på två titelmatcher.

I huvudmatchen tar sig WBO-mästaren i lätt tungvikt Jürgen Brähmer an utamanaren Nicolas Plotinsky, som trots det polskklingande namnet är från Argentina. Brähmer laddade inför matchen med att släcka sin egen brinnande bil, men rapporterar till Fightnews att det inte var en “big deal”.

Den andra titelmatchen på galan är mellan obesegrade tyskan Susi Kentikian och landsmaninnan Nadia Raoui. Kentikian är oerhört stor i Tyskland och ett affischnamn för damboxningen. Hon försvarar på lördag IBF, WBA och WBO-titlarna i flugvikt.

I Kalifornien gör mexikanen Alfredo Angulo och colombianen Joel Julio upp om WBO:s interim-titel i junior mellanvikt. Matchen är dock inte galans huvudmatch.

Huvudmatchen går i tungviktsdivisionen mellan polacken Tomasz Adamek och Cristobal Arreola från USA. I potten för tungviktarna ligger IBF:s internationella titel, som inte är den riktiga IBF-titeln, den hålls av Vladimir Klitjko.

Kommentera
Kopiera länk
Dela