Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Resultat "Aldo vs Faber"

- 25/04/2010, 17:09 -

wec.tv

Jose Aldo och Ben Henderson fortfarande mästare efter den historiska galan i Sacramento.

Natten till söndag svensk tid genomfördes WEC 48 "Aldo vs Faber" och för första gången sände organisatione en gala som PPV. För premiären valde man självklart Sacramento i Kalifornien där WEC har sitt starkaste fäste mycket tack vare att det är superstjärnan Urijah Fabers hemstad.

En rekordpublik på över 14 000 personer fick där se exmästaren Faber utmana mästaren Jose Aldo. Med ett massivt hemmastöd försökte Faber tidigt utmana Aldo stående men denne behöll sin kyla och förivrade sig inte.

Istället för att öppna upp sig genom en vild offensiv plockade han sönder Faber bit för bit genom sin räckvidd, precisa låga sparkar och slag. Tidigt syntes det att Fabers vänsterben tog skada av sparkarna och han blev alltmer orörlig.

Aldo fortsatte på samma sätt i tre ronder och Faber fick allt mer svårt att röra sig och kunde inte heller ta ner mästaren. I den fjärde ronden hamnade så Aldo ovanpå Faber och kunde i flera minuter slå mer eller mindre obehindrat mot Faber, domaren var nära att bryta men Faber överlevde.

Den femte ronden blev sen bara en transportsträcka för Aldo som trots att han bara är 23 år gammal visade att han har mer taktisk kyla än de flesta. Han vann via ett solklart domslut och frågan är vem som kan hota honom.

Henderson avgjorde snabbt

Matchen hann knappt börja innan Ben Henderson visade att han inte ville ge Donald Cerrone utrymme för dennes thaiboxning. Han tryckte upp Cerrone mot buren och började bearbeta honom med knän, ett av dessa träffade bra i "Cowboys" huvud och i situationen efter drog Henderson ner honom till marken.

På marken kunde sen mästaren blixtsnabbt sätta en giljotin som tvingade Cerrone att klappa efter en dryg minut av den första ronden. Efter matchen tackade Henderson jesus samt berättade att han helt enkelt gillar giljotiner.

Browns dominans uteblev

Många trodde att exmästaren Mike Brown skulle köra över Manny Gamburyan och ta sig ett steg närmare en ny match mot Aldo.

Brown började också bra och sökte läge för sin tunga höger men i en slagväxling kunde Gamburyan kontra med en perfekt höger och Brown gick i golvet. Där följde Gamburyan upp med fler slag och domaren kastade sig in för att bryta drygt två minuter in i ronden.

Utan att ta något ifrån Manny har det i intervjuer efteråt framkommit att Brown haft personliga problem inför matchen och bland annat blivit lämnad av sin flickvän. Han ska därför ha lämnat sitt träningsläger i två veckor vilket kan ha påverkat hans prestation.

Referat från fler av matcherna samt listan över vilka som tilldelades bonusar finns i MMABloggen.

Fullständigt resultat

Jose Aldo besegrade Urijah Faber via domslut

Ben Henderson slog Donald Cerrone via submission i rond 1

Manny Gamburyan slog Mike Brown via KO i rond 1

Shane Roller slog Anthony Njokuani via submission i rond 1

Scott Jorgensen besegrade Antonio Banuelos via domslut

Leonard Garcia slog Chan Sung Jung via delat domslut

Anthony Pettis besegrade Alex Karalexis via submission i rond 2

Brad Pickett besegrade Demetrious Johnson via domslut

Chad Mendes besegrade Anthony Morrison via submission i rond 1

Takeya Mizugaki besegrade Rani Yahya via domslut

Tyler Toner besegrade Brandon Visher via TKO i rond 1