Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Aldo vill ha fler bälten

- 26/04/2010, 09:25 -

WEC-mästaren Jose Aldo kan tänka sig att både gå ner i vikt samt gå till UFC för att prova lättvikt.

WEC 48 "Faber vs Aldo" tog mästaren Jose Aldo sin sjunde raka seger i organisationen genom att besegrade stjärnan Uirjah Faber i dominant stil.

Enligt Dana White kan mästaren nu ha stora planer för framtiden.

- Jag har hört att han vill gå ner en viktklass, vinna det bältet och sen gå upp till lättvikt och möta BJ Penn i UFC. Jag vet inte ens om han kan banta ner sig, men om han kan det blir han den första killen att vinna tre olika titlar i MMA. Det vore verkligen intressant, sa Dana White enligt MMAJunkie.

För närvarande tävlar den 23 år gamle Aldo i fjädervikt vilket innebär 66 kilo, en flytt ner skulle innebära bantamvikt och 61 kilo.

Frågan är om det inte finns killar i fjädervikten som tycker att de är värda att utmana mästaren. En av dessa lär vara Manny Gamburyan, tidigare deltagare i The Ultimate Fighter och lättviktare i UFC. Han vann sin tredje raka match i WEC på galan då han knockade den tidigare mästaren Mike Brown redan efter två minuter.