Måndag 27 Jun
Stockholm

Boxning – Kessler ny mästare

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Danmarks stolthet Mikkel Kessler segrade över Carl Froch efter tolv jämna ronder i en sprakande tillställning i danska Herning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Carl Froch blev under lördagkvällen av med både sitt WBC-bälte i supermellanvikt och sin förlustnolla i statistiken. Mikkel Kessler var ofta först ut i slagväxlingarna och det bidrog till att han kunde ta hem den jämna matchen på domslut.

Siffrorna skrevs 117-111, 116-112 och 115-113 till danskens fördel.

Under större delen av matchen möttes boxarna tå mot tå i mitten av ringen och bara deras skickligehet att undvika att bli träffade hindrade matchen från att avslutas på knock.

Både Froch och Kessler lyckades skaka varandra ett par gånger, men ingen av dem kunde följa upp och avsluta sin motståndare.

Kessler var givetvis nöjd efter matchen och menade att hans taktik var att tvinga Froch att boxas backande. En taktik som Kessler lyckades med tillräckligt bra för att ta hem matchen på domslut.

Froch sade själv att han inte vill ta ifrån Kessler något, men att om matchen hade gått i Nottingham, som är engelsmannens hemmaplan, så kanske domslutet hade varit till hans fördel.

- Jag tyckte att jag gjorde nog. Jag skadade honom tre gånger, men jag borde fortsatt att pressa, då kanske jag hade kunnat avsluta honom, något som ingen har lyckats med och inte jag heller, sade en inte allt för besviken Froch efter matchen enligt Fightnews.

Det var den andra matchen i gruppspelsfasen av Super six för både Froch och Kessler. Båda boxarna står nu på varsin seger. Mer om turneringen hittar du på Sports.sho.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.