1 av 4
- Foto: Claus Bonnerup/AP
2 av 4
- Foto: Simon Dawson/AP
3 av 4
- Foto: Simon Dawson/AP
4 av 4
- Foto: Simon Dawson/AP

Boxning – Kessler ny mästare

Danmarks stolthet Mikkel Kessler segrade över Carl Froch efter tolv jämna ronder i en sprakande tillställning i danska Herning.


Carl Froch blev under lördagkvällen av med både sitt WBC-bälte i supermellanvikt och sin förlustnolla i statistiken. Mikkel Kessler var ofta först ut i slagväxlingarna och det bidrog till att han kunde ta hem den jämna matchen på domslut.

Siffrorna skrevs 117-111, 116-112 och 115-113 till danskens fördel.

Under större delen av matchen möttes boxarna tå mot tå i mitten av ringen och bara deras skickligehet att undvika att bli träffade hindrade matchen från att avslutas på knock.

Både Froch och Kessler lyckades skaka varandra ett par gånger, men ingen av dem kunde följa upp och avsluta sin motståndare.

Kessler var givetvis nöjd efter matchen och menade att hans taktik var att tvinga Froch att boxas backande. En taktik som Kessler lyckades med tillräckligt bra för att ta hem matchen på domslut.

Froch sade själv att han inte vill ta ifrån Kessler något, men att om matchen hade gått i Nottingham, som är engelsmannens hemmaplan, så kanske domslutet hade varit till hans fördel.

- Jag tyckte att jag gjorde nog. Jag skadade honom tre gånger, men jag borde fortsatt att pressa, då kanske jag hade kunnat avsluta honom, något som ingen har lyckats med och inte jag heller, sade en inte allt för besviken Froch efter matchen enligt Fightnews.

Det var den andra matchen i gruppspelsfasen av Super six för både Froch och Kessler. Båda boxarna står nu på varsin seger. Mer om turneringen hittar du på Sports.sho.

/
/
/
/
WBC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.