Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anderson Silva fortfarande i huvudmatch

- 29/04/2010, 13:19 -

Anderson Silva kommer att gå huvudmatchen när UFC 117 avgörs i augusti. Detta slog Dana White fast i samband med WEC 48.

Efter Anderson Silvas kritiserade insats mot Demian Maia i UFC 112, pratade Dana White om möjligheten att inte ha Silvas titelförsvar som huvudevent, något som aldrig tidigare hänt i UFC:s historia.

Nu har dock White dementerat detta och säger att Silva kommer att försvara sin titel mot Chael Sonnen i UFC 117 i vad som kommer att vara galans huvudmatch. Det var i samband med WEC 48 som White satte stopp för snacket om en petning av Silva som huvudevent.

- Han är vår kille. Han är mästare. Han är huvudevent, sade White till den samlade pressen, enligt Lasvegassun.

Det är lite andra tongångar nu än efter UFC 112, då White tydligt visade sitt missnöje med brassen.

Även med lite distans till Silvas insats och trots att White väljer att ha kvar Silva som huvudevent, så är White noga med att påpeka att han fortfarande tycker att Silvas uppträdande inte går att ursäkta.

- Jag önskar att jag kunde sätta mig ner och förklara för alla vad som hände, men det kan jag inte. Han (Silva) gav mig inga svar. Jag har aldrig sett något liknande. Förhoppningsvis händer det aldrig igen, sade White enligt Lasvegassun.

UFC 117 går av stapeln 7 augusti i Oakland i Kalifornien. Klara matcher är Anderson Silva mot Chael Sonnen och Matt Hughes mot Ricardo Almeida.