Anderson Silva fortfarande i huvudmatch

Anderson Silva kommer att gå huvudmatchen när UFC 117 avgörs i augusti. Detta slog Dana White fast i samband med WEC 48.


Efter Anderson Silvas kritiserade insats mot Demian Maia i UFC 112, pratade Dana White om möjligheten att inte ha Silvas titelförsvar som huvudevent, något som aldrig tidigare hänt i UFC:s historia.

Nu har dock White dementerat detta och säger att Silva kommer att försvara sin titel mot Chael Sonnen i UFC 117 i vad som kommer att vara galans huvudmatch. Det var i samband med WEC 48 som White satte stopp för snacket om en petning av Silva som huvudevent.

- Han är vår kille. Han är mästare. Han är huvudevent, sade White till den samlade pressen, enligt Lasvegassun.

Det är lite andra tongångar nu än efter UFC 112, då White tydligt visade sitt missnöje med brassen.

Även med lite distans till Silvas insats och trots att White väljer att ha kvar Silva som huvudevent, så är White noga med att påpeka att han fortfarande tycker att Silvas uppträdande inte går att ursäkta.

- Jag önskar att jag kunde sätta mig ner och förklara för alla vad som hände, men det kan jag inte. Han (Silva) gav mig inga svar. Jag har aldrig sett något liknande. Förhoppningsvis händer det aldrig igen, sade White enligt Lasvegassun.

UFC 117 går av stapeln 7 augusti i Oakland i Kalifornien. Klara matcher är Anderson Silva mot Chael Sonnen och Matt Hughes mot Ricardo Almeida.

/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

1 timme sedan

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

1 timme sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

2 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

idag 16:54
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.